Percheziţii la firme care au vândut vin de masă obţinut din amestec de alcool, arome şi coloranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii fac 32 de percheziţii, joi, în mai multe judeţe, la firme şi persoane suspectate de evaziune, după ce au vândut mari cantităţi de vin de masă, fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate, din cercetări rezultând şi că vinul era obţinut din amestec de alcool, arome şi coloranţi.

Poliţiştii au descins în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea, informează Poliţia Română. Concret, 15 percheziţii au loc la sediile unor societăţi comerciale, în timp ce 17 percheziţii au loc la locuinţele persoanelor suspectate că ar fi făcut evaziune fiscală.

„Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale”, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii firmelor nu ar fi înregistrat documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile de vin produse şi vândute, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire care erau emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului. Prejudiciul produs în acest fel a fost estimat la aproximativ 300.000 de lei.

Anchetatorii au mai stbailit că vinul nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de arome, coloranţi şi alcool, concentraţia alcoolică fiind mai mare de 9%.

„Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară, în baza analizelor izotopice constatându-se că produsul nu este conform, în sensul că s-a constatat prezenţa etanolului provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%”, potrivit sursei citate.

Percheziţiile sunt făcute de 80 de poliţişti, coordonaţi de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale, în timp ce dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite