Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 31 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au făcut, miercuri dimineaţă, 32 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din Bucureşti şi trei judeţe într-un dosar în care mai mulţi administratori de firme sunt suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 31 de milioane lei.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut, miercuri dimineaţă, 32 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bihor şi Mureş, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane suspectate într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ancheta în acest caz a fost deschisă în urma unei sesizări primite de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, iar în urma investigaţiilor procurorii au stabilit că mai mulţi suspecţi, administratori de firme, au creat circuite comerciale fictive, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale, în aceste circuite comerciale fiind folosite 22 de firme.

"În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele «fantomă», administrate de către suspecţi, a fost dedusă în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 de lei. De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 de lei", se arată în comunicat.

În acest dosar, procurorii au început demersurile pentru instituirea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri imobile, iar cercetările continuă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite