UPDATE Percheziţii în Bucureşti şi în alte patru judeţe, într-un dosar de evaziune de peste şapte milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în alte judeţe FOTO Adevărul
Mai multe percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în alte judeţe FOTO Adevărul

Sediile unor societăţi din Bucureşti, Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi locuinţele reprezentanţilor a 18 firme suspectaţi că, printr-un circuit evazionist, au produs un prejudiciu de peste şapte milioane de euro au fost percheziţionate, marţi, de poliţişti, care au dus la audieri nouă persoane.

UPDATE Nouă persoane au fost duse la audieri, marţi, la sediul Poliţiei Bihor, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste şapte milioane de euro.

Mai exact, marţi dimineaţă au loc 34 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna, la locuinţele unor persoane suspectate de mai multe infracţiuni de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, arată Poliţia Română.

În urma descinderilor, 16 persoane vor fi conduse la audieri. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 16 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 18 societăţi comerciale, ar fi format un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale, în care ar fi fost angrenate societăţile comerciale controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse”, notează Poliţia Română.

Cum au acţionat suspecţii, potrivit procurorilor

Potrivit sursei citate, reprezentanţii celor 18 firme ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi TVA.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste şapte milioane de euro.

La percheziţii participă peste 150 de poliţişti de la Poliţia Capitalei şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii. Dosarul este instrumentat de poliţiştii de la IPJ Bihor, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bihor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite