O studentă româncă întoarsă din China a fost preluată de medici de la Otopeni. „Nu ne-a anunţat nimeni, când am ajuns în ţara mi s-a părut panică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

O studentă româncă, pasageră a unui avion Fly Dubai, a fost preluată de medici şi transportată la Institutul Matei Balş din Capitală, imediat după ce a aterizat sâmbătă seara pe Aeroportul Henri Coandă, în jurul orei 22:20, la întoarcerea din China. Acesteia i se va face testul pentru depistarea coronavirusului.

Studenta care învaţă în China a fost în vacanţă, în ultimele două săptămâni, într-o zonă unde s-au înregistrat multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, conform digi24.ro

Tânăra a fost aşteptată la scara avionului de o ambulanţă şi de reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică. Românca nu prezintă simptome, dar preventiv a fost dusă la Matei Balş pentru a fi testată. Dacă testul este negativ, ea va merge acasă şi va fi ţinută sub monitorizare de Direcţia de Sănătate Publică timp de 14 zile. 

La bordul avionului cu care a călătorit se aflau 156 de persoane, cu tot cu echipaj, iar acestea, potrivit procedurii, trebuie să completeze nişte chestionare. Pasagerii au fost surprinşi de mobilizarea autorităţilor când au aterizat. 

Tânăra a aterizat la ora 22:45, pe aeroportul Henri Coandă. Ea este studentă în Chongqing şi în ultimele 2 săptămâni a fost în vacanţă în provincia Guangdong din China, considerată una dintre cele mai afectate de coronavirus.

Pasagerii au fost surprinşi de mobilizarea autorităţilor când au aterizat. „Am completat formulare, erau medici, nu am văzut prea multe. În avion nu s-a simţit nimic cum că ar fi o problemă. Doar când am ajuns în ţara mi s-a părut panică. Toată lumea se dezinfecta, am completat formulare, ne-au izolat un pic, nu ştiu”, a declarat un pasager, conform protv.ro.

Pasagerii au sosit pe Otopeni cu o cursă din Dubai şi susţin că nimeni nu le-a spus nimic până la aterizare. „Nu ne-a anunţat nimeni absolut nimic, nici acum când am ajuns, am completat doar nişte fişe, ne-a dat să ne spălăm pe mâini cu un dezinfectant şi asta a fost tot”, mai afirmă un altul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite