FOTO Directoarea unei firme de traduceri a căzut cu liftul în sediul Uniunii Cineaştilor. Femeia a fost transportată la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a produs pe strada Mendeleev din Capitală FOTO Laurenţiu Sîrbu
Incidentul s-a produs pe strada Mendeleev din Capitală FOTO Laurenţiu Sîrbu

O femeie a căzut în această dimineaţă cu liftul din sediul Uniunii Cineaştilor din Capitală, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. Liftul este în funcţiune din 1998 iar revizia acestuia trebuia făcută în luna aprilie.

GALERIE FOTO 

UPDATE „Ultima revizie era luna viitoare, pe 10 aprilie. Suntem în regulă, probabil că ascensorul este singurul vinovat în povestea asta. Se circulă cu liftul dar nu foarte mult. Sunt vreo zece persoane care îl foloseau”, a explicat şi Lucian Pricop, vicepreşedintele Uniunii Cineaştilor. 

„Nu au fost reclamaţii până în prezent. A circulat normal. Nu ştiu ce s-a rupt. Revizia a fost efectuată, următoarea e pe 10 Aprilie. Pt etajul doi liftul e stopat. O persoană de la 3 a urcat în lift. Nu a urcat foarte mult şi s-a prăbuşit. Apoi s-a auzit o bubuitură. A coborât toată lumea şi am aflat că liftul a căzut. Liftul funcţionează de când suntem noi aici. E vechi. Noi suntem din '90 aici. Nu au mai fost incidente”, a completat Pricop.

UPDATE Din primele informaţii, femeia, care ar fi căzut cu liftul după ce cablurile acestuia ar fi cedat, este directoarea unei firme de traduceri care are sediul în aceeaşi clădire cu Uniunea Cineaştilor din Capitală. Surse medicale susţin că femeia acuză dureri la nivelul capului şi la nivelul genunchilor, dar este în afara oricărui pericol.

Potrivit anchetatorilor, care încă se află la faţa locului, liftul este în funcţiune din 1998, firma care se ocupă de mentenanţă urmând să ajungă în scurt timp. Următoarea revizie ar fi trebuit să aibă loc în luna aprilie.

Uniunea Cineaştilor: „Liftul urmează să fie supus unei expertize”

Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), spune că organizaţia avea toate „referinţele privind asigurarea liftului” şi că o expertiză în acest caz urmează să fie făcută. „Din punct de vedere al asigurării liftului aveam toate referinţele. 

„Este regretabil ce s-a întâmplat. Totuşi, este bine că doamna care a căzut un etaj în gol, nu trei cum fusese anunţat, a suferit doar un şoc”, a declarat Damian, potrivit news.ro. Damian a precizat că discuţiile se poartă cu firma care a montat şi făcut revizia liftului, fără a putea preciza numele acesteia.

Cercetări pentru vătămare corporală din culpă

Incidentul a fost raportat prin sistemul unic 112 marţi dimineaţă, în jurul orei 10.00. Potrivit apelului, pe raza sectorului 1, o femeie în vârstă de 50 de ani a suferit o vătămare în urmă căderii cu liftul. 

„La faţa locului s-au deplasat echipaje de salvatori, care au transportat persoană la spital, precum şi poliţişti ai Secţiei 1, care au demarat investigaţiile în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s a produs acest incident. Cercetările sunt continuate de către subunitatea de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, arată ISU Bucureşti-Ilfov. 

În acest caz au acţionat Detaşamentul Special de Salvatori şi două ambulanţe SMURD.

Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, corpul de clădire în care a fost anunţat incidentul aparţine Uniunii Cineaştilor. 

liftu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite