Modificările aduse legilor justiţiei, discutate de Toader cu Vera Jourova - comisar european pentru justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader s-a întâlnit cu Vera Jourov, comisar european pentru justiţie FOTO Just.ro
Tudorel Toader s-a întâlnit cu Vera Jourov, comisar european pentru justiţie FOTO Just.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit vineri cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, protecţia consumatorului şi egalitate de gen, printre temele abordate de cei doi oficiali fiind evoluţiile înregistrate în cadrul MCV şi stadiul modificărilor legilor justiţiei.

În acest context, ministrul justiţiei a salutat buna cooperare dintre autorităţile române şi Comisia Europeană în cadrul MCV şi a reiterat aspiraţiile României legate de finalizarea MCV prin îndeplinirea recomandărilor din raportul Comisiei Europene din ianuarie 2017.

”Cei doi oficiali au discutat totodată pe marginea stadiului modificărilor legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală. Ministrul Justiţiei a arătat faptul că legile justiţiei au fost supuse de mai multe ori controlului de constituţionalitate, au fost puse în acord de către Parlament, cu deciziile Curţii Constituţionale şi de asemenea, au fost soluţionate cererile de reexaminare formulate de Preşedintele României. În ceea ce priveşte Codul penal şi Codul de procedură penală, acestea fac, în acest moment, obiectul controlului de constituţionalitate, aşteptându-se deciziile Curţii Constituţionale. În acelaşi timp, ministrul justiţiei a arătat că a fost sesizată Comisia de la Veneţia, care urmează a emite opinii faţă de proiectele de lege discutate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Întrevederea din data de 13 iulie 2018 a constituit o oportunitate deosebită de consolidare a dialogului cu oficialii din cadrul Comisiei Europene şi de exprimare a nevoii de continuare a acestui dialog de către ambele părţi, mai precizează MJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite