Ministerul de Interne a cerut prefecţilor să facă publice pe site, până miercuri, contractele de deszăpezire în derulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Petre Tobă, le-a cerut prefecţilor din ţară ca până miercuri, 9 decembrie, să publice pe site-urile prefecturilor situaţia contractelor de deszăpezire aflate în derulare.

Pregătirea autorităţilor locale pentru sezonul rece şi problemele din fiecare judeţ au fost discutate luni, la videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă care a avut loc la sediul Ministerului de Interne. La această întâlnire au participat şefii structurilor din Ministerul de Interne,  ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, secretari de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, prefecţii, precum şi reprezentanţii instituţiilor publice centrale şi locale cu atribuţii în domeniu.

Astfel, în cadrul şedinţei, ministrul de Interne, Petre Tobă, le-a cerut prefecţilor ca, până miercuri, să publice pe paginile de internet ale instituţiilor pe care le conduc „o situaţie cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, respectiv cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, cele încheiate de consiliile judeţene pentru drumurile judeţene şi cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale”.

Cererea vine ca urmare a solicitării premierului Dacian Cioloş de asigurare a transparenţei activităţii autorităţilor publice.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul de Interne, Tobă a mai cerut ca, în toată perioada de iarnă, permanenţa să fie asigurată la nivel de ministru şi secretar de stat, iar la autorităţile din teritoriu, la nivel de conducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite