Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor FOTO Arhivă
Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor FOTO Arhivă

Marian Adrian Căpăţînă, despre care familia lui Bercea Mondial susţine că ar fi fost intermediarul mitei pentru Mircea Băsescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi seară, de către procurorii DNA, cu acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediul inculpatului Marian Adrian Căpăţînă.

În schimbul acestei sume, Mircea Basescu ar fi promis că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Marian Adrian Căpăţînă urmează să fie prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă, alături de Mircea Băsescu, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii susţin, conform ordonanţelor de reţinere, că la începutul anului 2011, după ce tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis inculpatului Marian Adrian Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Băsescu Mircea pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţi.

Deoarece tatăl denunţătorului, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro inculpatului Marian Adrian Căpăţînă în acelaşi scop.

Astfel, din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunţător inculpatului Căpăţînă Marian Adrian, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului, susţin procurorii DNA.

Totodată, pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Marian Adrian Căpăţînă şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunţător.

Joi, în cadrul acestui dosar, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti. Acesta nu a făcut nicio declaraţie în faţa anchetatorilor, invocând dreptul la tăcere, a precizat avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, joi seara, la ieşirea din sediul DNA.


Citeşte şi:

UPDATE Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, el urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, joi seară, a fost reţinut şi Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al mitei.

Legături periculoase. Procurorii i-au pus cătuşe lui Mircea Băsescu şi vor cere arestarea pentru trafic de influenţă

Fratele preşedintelui României a fost reţinut de DNA în calitate de suspect. Acesta este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă pe sute de mii de euro pentru eliberarea lui Bercea Mondialul, un cunoscut cap al lumii interlope. „Între consolidarea justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei“, a declarat preşedintele Băsescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite