Mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă va fi căutat prin Interpol FOTO Inquam
Sebastian Ghiţă va fi căutat prin Interpol FOTO Inquam

Curtea supremă a emis, marţi, un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, fostul deputat urmând să fie dat în urmărire internaţională, prin Interpol, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Astfel, Sebastian Ghiţă va fi dat în urmărire internaţională, numele său urmând să fie introdus în reţeaua Interpol, alături de date care să ajute la identificarea lui.

Decizia instanţei supreme vine după ce Completul de cinci judecători a decis definitiv, marţi, arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă, mandatul emis pe numele acestuia în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova, urmând să fie pus în aplicare când fostul deputat va fi găsit, acesta fiind dispărut din 21 decembrie 2016.

Fostul deputat a fost dat în urmărire naţională, în 5 ianuarie, iar în 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

Instanţa supremă a respins, în 27 decembrie, cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara în dosarul în care acesta este cercetat sub control judiciar.

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă decisese, în 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghiţă să îi fie ridicată interdicţia de părăsire a ţării, una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite