Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ, băieţelul de patru ani FOTO Marian Iliescu
Ionuţ, băieţelul de patru ani FOTO Marian Iliescu

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

UPDATE Parchetul General a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că noua ipoteză vehiculată -  potrivit căreia Ionuţ, copilul de doar patru ani nu ar fi fost ucis de maidanezi, ci de de un câine de luptă - nu se confirmă.

„Informaţiile vehiculate nu au la bază un suport provenind din materialul probator administrat până în prezent în acest dosar aflat în faza actelor premergătoare.Procurorii desfăşoară cu ritmicitate cercetări în această cauză, în care audierile vor continua“, se precizează în comunicat.

Ce susţine Marinescu

Probele prelevate de pe corpul micuţului indică faptul că nu există nicio urmă de ADN ale celor şase câini vagabonzi, ceea ce întăreşte ipoteza conform căreia copilul ar fi fost ucis de un câine de luptă.

Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a declarat pentru siteul
„DC News“: „Am susţinut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca nişte câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Şi era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniştiţi şi să dea din coadă. Orice etolog a înţeles că acei câini nu erau vinovaţi.Poate că unul dintre ei a mirosit copilul şi avea urme de sânge pe blană, dar aşa cum s-a văzut şi la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o muşcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populaţiei. În acest moment, autorităţile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit“.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit pe 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, după cum declara pe 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite