UPDATE Deputatul liberal Mircea Roşca, cercetat petru fapte de corupţie, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal Mircea Roşca, cercetat de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost reţinut, miercuri noapte, după ce a fost audiat peste două ore la sediul DNA Ploieşti, el fiind dus în arestul IPJ Prahova, de la Câmpina.

UPDATE La miezul nopţii, parlamentarul liberal, acuzat de mai multe fapte de trafic de influenţă, a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti şi urcat în duba Poliţie, el declarând că are încredere în justiţie şi că „trebuie să credem într-o altă Românie".

După miezul nopţii, Roşca a fost dus în arestul IPJ Prahova, situat în municipiul Câmpina. Surse apropiate anchetei susţin că joi acesta va fi prezentat instanţei supreme cu propunerea de arestare preventivă.

Avocatul Alexandru Şerban a declarat că clientul său este nevinovat.

Potrivit avocatului deputatului liberal, alte două persoane cercetate în dosarul de corupţie al lui Mircea Roşca, respectiv Diana Dumbravă, secretar la Primăria Azuga, şi Gabriel Popescu, consilier local în Consiliul Local Azuga, sunt puşi sub control judiciar.

UPDATE Procurorii anticorupţie au efectuat, miercuri, percheziţii la locuinţa din Comarnic a deputatului liberal Mircea Roşca după ce Camera Deputaţilor ia ridicat ieri imunitatea parlamentarului. Acesta este suspectat de trafic de influenţă. 

Procurorii DNA Ploieşti au terminat, miercuri seară, după aproape şase ore, percheziţia la casa din localitatea prahoveană Comarnic a deputatului PNL Mircea Roşca, acuzat de fapte de corupţie, parlamentarul părăsind locuinţa şi îndreptându-se spre sediul DNA însoţit de către avocatul său.

Anchetatorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA s-au retras, miercuri seară, în jurul orei 20.30, de la locuinţa din Comarnic a deputatului liberal Mircea Roşca, după ce au terminat percheziţia pe care au făcut-o timp de aproape ore la vila acestuia, acţiune la care a asistat şi parlamentarul, potrivit Mediafax.


Camera Deputaţilor a încuviinţat, marţi, cererile de percheziţie, reţinere şi arestare, în dosarul în care Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie.

Liberalul Mircea Roşca este suspectat de trafic de influenţă după ce în anul 2011 ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic, oraşul său de domiciliu, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui PNL Azuga, Gabriel Stelian Popescu, care este şi consilier local, şi asupra altor membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a-i înlesni acestuia obţinerea unor terenuri la Azuga. 

Mircea Roşca ar fi primit efectiv 5.000 euro din aceşti bani, prin intermediul lui Gabriel Stelian Popescu, iar 11.000 euro ar fi fost folosiţi pentru PNL Prahova, potrivit actelor aflate la dosar. 

De asemenea, tot prin intermediul lui Gabriel Popescu, suma de 4.000 de euro i-ar fi fost dată secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare organizate la Primăria Azuga pentru vânzarea a două suprafeţe de teren. Banii ar fi fost daţi pentru ca firma din Comarnic să fie declarată câştigătoare a licitaţiei.

Totodată, procurorii DNA fac verificări în privinţa modului în care au fost încheiate mai multe contracte între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi firma unui văr al deputatului PNL Mircea Roşca.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

„Marţea albă“ din Parlament. PSD nu s-a vindecat de microbul micilor furtişaguri

Camera Deputaţilor a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputaţilor PSD Ioan Adam şi Ion Diniţă, dar şi a liberalului Mircea Roşca, deşi, pe ultimul, deputaţii PSD l-au apărat în comisia Juridică, pentru a-l pune într-o ipostază delicată pe Klaus Iohannis.

Adrian Rotilă, vărul deputatului Mircea Roşca, cercetat sub control judiciar

Adrian Rotilă, vărul deputatului PNL Mircea Roşca, a fost pus sub control judiciar de magistraţii Curţii Supreme, chiar dacă procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă a acestuia. Acesta este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a transmis abia miercuri dimineaţă ministrului Justiţiei cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Roşca, înaintată marţi de DNA.

Deputatul PNL Mircea Roşca, acuzat de corupţie. DNA cere arestarea parlamentarului

Preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, a fost citat să se prezinte, marţi, la DNA Ploieşti, pentru audieri într-un dosar de corupţie. În acelaşi dosar mai este vizat şi liderul PNL Azuga. DNA cere arestarea preventivă a parlamentarului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite