Lichelism şi inconştienţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu m-a mirat deloc că fostul preşedinte Traian Băsescu a dat fuguţa să legitimeze televiziunea creată din mila publică, din cerşeală şi înşelătorie de marele Păcălici de presă pe numele lui din cartea de identitate Turcescu Nicolae Robert. Care îşi mai spune/spunea şi Schengen dovadă a europenismului său de tarabă.

Nu doar pentru că cine se aseamănă se adună, ci şi fiindcă Traian Băsescu îi datorează imens la capitolul propagandă şi intoxicare sus-numitului şarlatan.

E drept, Băsescu nu i-a rămas dator nici până la vizita de inaugurare a postului Unde tv lacheului său. Sunt gata să pariez că a pus o vorbă bună acolo unde trebuia, iar acoperitul Turcescu a primit şi graţie pilei cum nu se poate mai principiale venită din partea stăpânului şi idolului său gradul de colonel MApN. Habar nu am dacă acelaşi domn Băsescu ştia că numitul Turcescu Robert Nicolae era deopotrivă ofiţer acoperit al unuia dintre numeroaselor noastre servicii secrete. Nici dacă uluirea arătată de fostul şef al Statului în clipa în care sluga şi trompeta lui prea-plecată a produs delirul mistic al confesiunii la postul binecuvântat cu dese prezenţe de acelaşi Traian Băsescu, post pe nume b1tv , era reală sau simulată.

Ţinând cont de faptul că Traian Băsescu şi-a construit şi susţinut cel de-al doilea mandat prezidenţial pe colaborarea strânsă cu serviciile secrete, dar şi de faptul că acelaşi Traian Băsescu e înzestrat cu talente actoriceşti şi o artă a disimulării ieşite din comun nu exclud deloc posibilitatea ca domnia-sa să fi ştiut totul, ba chiar şi ceva în plus în legătură cu servul său. Pe care în urmă cu o lună l-a mai legitimat o dată, aşa cum a legitimat şi pseudo-televiziunea de garsonieră a acestuia printr-o prestaţie de tip comico-vadimist.

Nu ştiu cine şi cum l-a prostit pe premierul Dacian Cioloş să îi calce pe urme lui Traian Băsescu şi să se ducă şi el la infecta oficină de propagandă a aceluiaşi Turcescu. Respectivul personaj ar fi trebuit demis a doua zi căci nu mi se pare deloc firesc ca premierul României să îşi petreacă ore preţioase din viaţă în compania unui fals gazetar, într-o televiziune de mâna a şaptea şi audienţă asemenea.

Cu atât mai mult cu cât numitul Turcescu Robert Nicolae, înainte de a-şi redobândi dreptul de a pune întrebări, are obligaţia de a răspunde la întrebările telespectatorilor ce l-au creditat pe vremea când făcea emisiunea ce i-a adus celebritatea la Realitatea tv. Ca şi întrebărilor şi dezamăgirilor adevăraţilor intelectuali  din redacţia Dilema veche care vreo câţiva ani în şir i-au acordat un credit nemăsurat ctitorindu-i o  rubrică în atât de respectata revistă, a cărei istorie e murdărită de semnătura lui Turcescu.  

Joi seara un alt membru al falsului guvern de tehnocraţi condus de dl. Cioloş, sociologul Vasile Dîncu, şef de Catedră la Academia Naţională de Informaţii şi profesor onorific al Universităţii „Babeş-Bolyai”, a călcat pragul garsonierei cu camere video a necinstitului Turcescu Robert Nicolae. Nu contează ce prostii stângiste a debitat acolo dl. Dîncu,cel cu biografia recondiţionată de dl. Cioloş însuşi atunci când l-a recomandat în calitate de vicepremier. Contează că încă un important membru al Executivului nu are ce face şi se duce complet neinspirat la Turcescu spre a dialoga prin skype cu telespectatorii acestuia.

Asta în vreme ce mai nimeni din actualul Executiv, urmând exemplul celui precedent, nu socoteşte de cuviinţă să se ducă la TVR. Care ar trebui să aibă prioritate prin însuşi statutul său de televiziune publică. O instituţie de presă din câte se pare neinteresantă şi pentru dl. Cioloş, şi pentru dl. Dâncu, şi pentru dl. Iohannis. Lăsată să se prăbuşească de guvernul de pseudo-tehnocraţi pe zi ce trece tot mai producător de dezamăgiri. Ca şi de un iresponsabil Parlament al României unde de cultură se ocupă, aşa după cum a demonstrat în comentariul său de luni din adevărul.ro dl. Andrei Pleşu tot felul de loteriste, de subingineri şi de contabili.

Nu ştiu dacă Unde tv e parte a diviziei de presă din cadrul SRI-DNA despre care scrie obsesiv în textele sale dl. Ion Cristoiu. Titanul din Găgeşti nu s-a ocupat de această problemă, dat fiind faptul că, de ceva timp încoace, o stranie prietenie îl leagă de cel pe care îl ciupea seară de seară pe vremea când lua bani buni de la Dan Voiculescu şi Antenele acestuia. Dl. Cristoiu are acum alte priorităţi. Trebuie să îi plângă de milă emulului său, Dan Andronic, pe capul căruia necruţătorul creator al Evenimentului zilei ne spune că s-ar fi abătut „un necaz”. O face într-un text jegos, dezgustător postat în noaptea de joi spre vineri pe cristoiu blog.

Dovedind că nimic nu e imposibil în presa românească de azi, că rezervele sale în materie de lichelism sunt nelimitate. La fel cum sunt inconştienţa şi iresponsabilitatea în cazul politicienilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite