Legea pensiilor militare nu va fi modificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că, la nivel guvernamental nu există nicio intenţie de modificare a legii pensiilor militare. Ea a subliniat că îşi doreşte ca profesioniştii să rămână în sistem pentru a împărtăşi experienţa lor şi celor mai tineri.

Referitor la iniţiativa unor parlamentari de a modifica Legea de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, Carmen Dan a spus că îşi doreşte ca, în urma consultărilor să rezulte un act normativ adaptat nevoilor actuale de securitate şi care să contribuie la creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor, potrivit News.ro.

Ministrul a mai spus că românii au încredere în Jandarmeria Română datorită profesionalismului de care jandarmii dau dovadă.

„Vorbim despre o evoluţie evidentă a acestei instituţii, atât în raport cu partenerii externi, care se bazează pe experienţa şi profesionalismul militarilor noştri în zone dificile de pe glob, dar mai ales în plan intern, unde jandarmii au arătat că, prin dialog, tact şi echidistanţă, pot fi evitate multe dintre situaţiile conflictuale. Acum, când vorbim despre jandarmi, putem spune că pot fi linia de siguranţă a cetăţenilor în exerciţiul democratic al libertăţii de expresie şi de exprimare”, a spus Carmen Dan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite