Legăturile suspecte dintre şeful Poliţiei Gorj, primarul din Târgu Jiu şi şeful Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Viorel Caragea, şeful Poliţiei Gorj FOTO Arhivă
Comisarul şef Viorel Caragea, şeful Poliţiei Gorj FOTO Arhivă

A doua zi după primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, şeful Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, s-ar fi lăudat că i-ar avea la mână pe edilii Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu şi că nimeni nu îl va schimba din funcţie. Un martor la această discuţie susţine că tot Caragea i-ar fi înfundat pe rivalii politici Dian Popescu şi Mugurel Surupăceanu.

Într-un cerc restrâns din Poliţia Gorj, comisarul şef Viorel Caragea ar fi afirmat că el nu va fi schimbat niciodată din funcţia de commandant al IPJ Gorj. „Bă, eu voi ieşi din biroul ăsta cu picioarele înainte, nimeni nu are ce să-mi facă. Pe Cârciumaru l-am scos beat din şanţ şi i-am schimbat analizele de sânge, pe Călinoiu îl am la mână cu drumurile, pe Dian Popescu îl execută Curtea Supremă luna asta - am vorbit eu acolo şi nu scapă, pe Surupăceanu deja l-am înfundat şi mă ţin de el şi la Curtea de Apel, că-I ordin de la partid“, susţine martorul discuţiei că ar fi spus comisarul şef Viorel Caragea.

Primarul municipiului Târgu Jiu a ajuns cu maşina în şanţ pe şoseaua de centură a oraşului, în timp ce se îndrepta spre casă. Florin Cârciumaru a fost dus la spital după ce au intervenit şi cei de la ISU pentru a-l scoate din maşină. La spital, diagnosticul pus a fost legat de „comă diabetică“, „hipertensiune“ şi „hiperglicemie“, dar nimic despre alcoolemie.

De altfel, prietenia dintre şefului Poliţiei Gorj şi primarul municipiului Târgu Jiu este binecunoscută în oraş. Cârciumaru chiar l-a lăudat în mai multe rânduri pe şeful Poliţiei. „De când este domnul Caragea inspector şef, avem linişte în judeţ. Nu îl susţin pe domnul Caragea, susţin lucrurile corecte. Nu l-am numit eu, ci competenţa dânsului”, a mai spus Cârciumaru, citat de presa locală.

Călinoiu, cercetat de DNA, salvat de Caragea?

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu este un apropiat al comisarului şef Viorel Caragea. În 2011, în urma mai multor reclamaţii, DNA Craiova a început cercetările pentru lucrările de asfaltare între Ţânţăreni şi Crasna, finanţat în mare parte dintr-un credit de 50 de milioane de lei. Viorel Caragea s-ar fi lăudat că ar fi blocat investigaţia, iar şeful Consiliului Judeţean i-ar fi dator.

„Nu pot să neg. L-am susţinut pe Caragea pentru că a pus ordine. A mai luat foc vreo maşină în judeţul Gorj, am mai văzut probleme cu găşti, săbii? Le-a luat din faşă. Jos pălăria! El a fost reclamat mai abitir ca oricine”, l-a lăudat şi Călinoiu pe Caragea, în faţa jurnaliştilor gorjeni.

Într-o altă declaraţie făcută jurnaliştilor gorjeni, Călinoiu spune că nu este şantajat de şeful Poliţiei Gorj. „Viorel Caragea, dacă m-ar avea la mână pe mine şi pe Florin Cîrciumaru, mă avea şi când era PDL la putere şi era comandant. Vreau să spun că am avut dosare la DNA pe fiecare lucrare în parte. M-au reclamat, m-au anchetat corect. Nu am fost şantajabil şi nu voi fi niciodată mai ales acum că asupra activităţii mele se pot vedea multe aprecieri”, a precizat Ion Călinoiu, şeful CJ Gorj.

Dian Popescu şi Viorel Caragea sunt „la cuţite“

În decembrie 2012, Dian Popescu, Florin Pavel şi Dumitru Pârvulescu au fost trimişi în judecată, alături de alte persoane, în acest dosar, care vizează modul în care Primăria Peştişani a început lucrările de modernizare a unei baze şcolare din localitate, precum şi realizarea unui stadion, anchetatorii constatând că autorităţile locale au făcut plăţi pentru lucrări neefectuate nici până în prezent.

Relaţia dintre senator şi şeful Poliţiei Gorj este una tensionată, după cum relatează presa locală. De altfel, susţin jurnaliştii gorjeni, Dian Popescu a încercat în mai multe rânduri să îl schimbe din funcţie pe Viorel Caragea, însă nu a reuşit.

Fostul deputat Surupăceanu, condamnat în primă instanţă

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu a fost condamnat, marţi, la şapte ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Gorj, dosar în care au mai primit pedepse similare şi foşti şefi de la fostul complex energetic Turceni.

Conform deciziei instanţei, Surupăceanu a primit pedepse diferite pentru acuzaţiile care i-au fost aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie, toate fiind contopite în cea mai grea dintre ele, respectiv şapte ani de închisoare cu executare.

Fostului deputat i se interzic, de asemenea, o serie de drepturi civile, inclusiv de a alege şi a fi ales, pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei, sentinţa nefiind definitivă.

El a fost condamnat după ce în anul 2007, prin intermediari, a impus cumpărarea de către fostul complex energetic Turceni a unui utilaj multifuncţional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la preţul de 50.000 de dolari şi vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziţie fiind ilegale, conform rechizitoriului întocmit de DNA.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite