Jandarmeria Română va primi în acest an 600 de maşini pentru misiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Gabriel Oprea, cu ocazia bilanţului prezentat de Jandarmerie pentru anul 2014. Oprea a lăudat activitatea jandarmilor.

600 de maşini vor ajunge la Jandarmeria Română în anul 2015, pentru misiunile operative, a anunţat Gabriel Oprea, ministrul de Interne şi vicepremier.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că are mare încredere în sistemul de securitate naţională,  în Jandarmeria Română şi că aceasta, alături de instituţiile din domeniul securităţii naţionale este în prima linie de apărare atunci când vorbim de siguranţa naţională.

Inclusiv prin contribuţia Jandarmeriei, Romania este o ţară care generează stabilitate în regiune, în opinia lui Oprea. „Evenimentele care au avut loc în spaţiul european, în jurul nostru, actualul context de securitate, demonstrează că ameninţările la adresa securităţii interne capătă forme atipice de manifestare, la care instituţiile statului din domeniul securităţii trebuie să facă faţă”.

Declaraţia a fost făcută la bilanţul Jandarmeriei Române la care au mai participat adjunctul directorului SRI, generalul maior Ion Grosu si Codrut Olaru, adjunct al procurorului general.

Un nou contingent de jandarmi şi poliţişti au plecat săptămâna trecută în Afganistan

Vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat la bilanţul Jandarmeriei Române că profesionalismul jandarmilor români este recunoscut inclusiv de partenerii externi alături de care au participat la misiunile NATO. “25 de jandarmi şi 5 poliţişti români au plecat în Afganistan pentru o nouă misiune de mentorat”, a declarat vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite