Jandarm în rezervă: Ştiu ce înseamnă provocatori, adică jandarmi în civil puşi să facă asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei ar fi putut fi provocate şi de agitatori ai forţelor de ordine. Ipoteza este avansată de un jandarm rezervist, care spune că forţele de ordine recurg adesea la o astfel de stratagemă, pentru a justifica, ulterior, intervenţia în forţă.

„Sunt jandarm în rezervă... Ştiu ce înseamnă provocatori... adică jandarmi în civil puşi să facă asta“, este mesajul unui bărbat pe Facebook. 

Protestatarii au forţat gardurile, au aruncat în acelaşi timp şi cu pietre, sticle şi alte obiecte către jandarmi, iar aceştia au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene şi, ulterior, şi cu tunuri de apă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că toată acţiunea jandarmilor a fost supraveghetă vineri seară de un procuror militar, care se va putea pronunţa cu privire la legalitatea intervenţiei: "Toată acţiunea de aseară a fost supraveghetă de un procuror militar, care poate constata încălcarea legii de către forţele de ordine. Intenţiile noastre au fost clare de la început, lucrurile să rămână civilizate".

Imagine indisponibilă

Şi-au bătut un coleg în civil

Ipoteza unor provocatori ai forţelor de ordine este plauzibilă. La protestele din Piaţa Victoriei din februarie 2017, s-a produs un incident stânjenitor pentru Jandarmerie. Jandarmii şi-au bătut propriul coleg care lucra sub acoperire, un maior îmbrăcat în civil. El a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma corecţiei primite din partea forţelor de ordine. Incidentul a fost filmat. Jandarmeria a anunţat atunci că ofiţerul a fost rănit în timp ce încerca să imobilizeze un protestatar care arunca cu petarde în jandarmi şi a fost prins în mijlocul intervenţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite