Incendiu în Clubul Colectiv: Spitalul "Grigore Alexandrescu" are singura bancă de piele, conform managerului unităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală este singurul din ţară unde există o bancă de piele, singura din ţară, afirmă managerul unităţii medicale, Dan Enescu, precizând că aceasta poate acoperi necesarul de piele.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală este singurul din ţară unde există o bancă de piele, singura din ţară, afirmă managerul unităţii medicale, Dan Enescu, precizând că aceasta poate acoperi necesarul de piele.

Dan Enescu a precizat că la acest moment în banca de piele a Spitalului "Grigore Alexandrescu" se află 7.000 de centimetri pătraţi de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul în acest moment.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spunea că rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum.

"Sunt însă şi foarte mulţi donatori care şi-au exprimat această dorinţă (de a dona piele -n.r.). Evident că noi acceptăm orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni, doar vor fi evaluaţi şi vor fi înştiinţaţi de noi", afirma ministrul Sănătăţii.

El a precizat că operaţiile de chirurgie plastică şi reparatorie pentru răniţii din Clubul Colectiv încă nu au început, adăugând că probabil acest lucru se va întâmpla de luni - marţi.

Incendiu în Clubul Colectiv: Tratamentul unei victime costă până la un milion de euro

Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este între 500.000 şi un milion de euro, pentru o perioadă de trei luni, cât poate dura perioada necesară vindecării unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminică, şeful Clinicii de Chirugie Plastică a Spitalului ”Floreasca”, Ioan Lascăr.

Ioan Lascăr a explicat că din momentul internării în spital şi până la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costă între 500.000 şi 1.000.000 de euro. El a dat ca exemplu un caz petrecut recent, la Sighetu Marmaţiei, în care tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat 900.000 de euro. El a adăugat că tratamentul unui pacient cu arsuri se întinde pe mai multe săptămâni şi poate depăşi chiar trei luni.

Potrivit ultimei raportări transmise, duminică seară, de Ministerul Sănătăţii, 137 de răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

În incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - decedând în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar - Arseni.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite