Gregorian Bivolaru poate fi extrădat în România. Decizia instanţei franceze nu este însă definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian Bivolaru. FOTO: Click
Gregorian Bivolaru. FOTO: Click

Judecătorii francezi au acceptat miercuri cererea autorităţilor români de extrădare a lui Gregorian Bivolaru în ţara noastră. Decizia nu este însă definitivă.

Până acum, magistraţii din Franţa au amânat de cinci ori luarea unei decizii privind extrădarea lui Guru Bivolaru.

La una dintre şedinţele de judecată, liderul MISA a denunţat „manevre abjecte” şi „calomnii flagrante” din partea Bucureştiului, acesta refuzând să fie transferat în ţara sa de origine.

Bivolaru, prins în februarie 2016 în Franţa

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa la data de 26 februarie, fiind plasat atunci în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes. Autorităţile române au cerut extrădarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de şase ani cu închisoare.

   

Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru întreţinerea de act sexual cu minor. 

Dacă va fi extrădat în România, Bivolaru trebuie să execute 6 ani de închisoare pentru  „act sexual cu un minor în formă continuată”. El a fost găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu o membră MISA, Mădălina, când aceasta avea 15 ani. 

Curtea Supremă a arătat că liderul MISA „a profitat nu doar de discernământul diminuat al victimei, de puţina sa experienţă de viaţă, specifice vârstei, ci şi de labilitatea ei emoţional-afectivă, speculând astfel dorinţa părţii vătămate de a depăşi limitele impuse de mediul familial în care a fost crescută şi educată până la vârsta de 15 ani”. Martorii au povestit că Bivolaru avea o predilecţie către fete virgine, iar sexul cu acesta era considerat de cursantele MISA o cale spre evoluţia spirituală, spre  „iluminare”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite