Georgică cel Minuscul pus şef la Radio România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici câteva zile după ce şi-a îndeplinit pofta de a o planta pe o insă fără urmă de relevanţă culturală în fruntea ICR, majoritatea parlamentară PSD-ALDE mai comite o mare nemernicie.

Desemnează un nimeni, un politruc, un culturnic, profesoraşul de şcoală medie Georgică cel Minuscul, fost proprietar al unei fiţuici, simptomatic numită Zarva, ca director interimar la Societatea Română de Radiodifuziune.

Pe scaunul unde a stat odată Vasile Voiculescu ajunge astfel să îşi pună dosul un diminutiv al însăşi noţiunii de cultură, de comunicare, de educaţie. Un individ pe care îl cheamă Georgică. Georgică şi nu mai are importanţă cum. Georgică Anonimul. Că oricum tot nu trebuie să aibă identitate, relevanţă, coloană vertebrală insul, slujbaş credincios al partidului, al Alianţei, trimis să încalce şi să transforme în agenţie/agentură guvernamentală unul dintre principalele mijloace, doar în teorie rămas public, de informare.

Acest Georgică Neica Nimeni are eminamente misiunea de a fi implantatul politic, servul numiţilor Dragnea şi Tăriceanu în fruntea Radio România. Desăvârşind astfel ştergerea cu buretele a urmei de respectabilitate, de independenţă, de credibilitate pe care a vrut şi chiar a izbutit să o dea venerabilei instituţii primul ei director post-decembrist, regretatul Eugen Preda.

Nu le-a ajuns lui Dragnea şi Tăriceanu că TVR chiar nu mai contează. Că ratingul mediu al fostei Televiziuni publice din România a ajuns, graţie nepriceperii supusei lor cu numele de Radu Irina, numită şefă în trecuta legislatura cu nemijlocita contribuţie a insului Georgică, la minuscula cifră de 0.4.

Dragnea i-a ordonat altui pesedist, altui culturnic de aceeaşi speţă, parlamentarul Lucian Romaşcanu, să conducă operaţiunile de pe urma cărora să-şi pună omul în fruntea Radio România. Romaşcanu şi majoritatea parlamentară au îndeplinit fără să crâcnească dispoziţia.

Ajuns director la Radio, Georgică Fără Relevanţă înseamnă încă o etapă, a câta?, în totala politizare a vieţii publice din România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite