FOTOGALERIE: 1.000 de greci se îndreaptă către România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basarabia, lacrima vie a României
Basarabia, lacrima vie a României

Într-o săptămâna în care opinia publică este captată de un referendum din Grecia, la câţiva kilometri de noi, basarabenii au ieşit duminică în număr mare în stradă pentru a cere Unirea, iar cei mai curajoşi dintre ei vin pe jos, în caniculă, înspre România. Da, acum, la ora la care citiţi aceste rânduri....

30.000 de oameni au ieşit în stradă la Chişinău în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere Unirea cu tine, cititorule. Dar, pe de altă parte, pe cine mai impresionează nişte zeci de mii de basarabeni, care cer Unirea, doar asta fac ei de când se ştiu....

Apelul adunării a statuat la final:

Să ne conjugăm eforturile pentru a întâmpina în 2018 centenarul Marii Uniri printr-o revenire, de data aceasta definitivă, a Basarabiei la sânul Patriei-Mame, România.

Pozele sunt relevante pentru numărul de participanţi:

image
image
image

Ei bine, o coloană de o mie de basarabeni au pornit spre Bucureşti. În caniculă, pe jos. Cei care vor rezista vor ajunge sâmbătă la Prut. Haideţi totuşi să vă uitaţi la feţele lor, să vedeţi că nu sunt greci, deci, nu contează aşa mult:

image
image

Sâmbătă la Prut

Mii de oameni vor fi sâmbătă la Prut, la Ungheni. Unii vor ajunge pe jos, ca potenţialii greci din imaginile de mai sus. Alţii vin cu căruţele, bicicletele, autocarele.

Pe 11 iulie 2015 nu vă dăm întalnire într-o sală sterilă de conferinţe, în Parlament, sau într-o cafenea. Nu vom ţine discursuri teatrale şi nu vă vom plictisi cu ceea ce aţi auzit deja de atâtea ori.

image

Locul unde ne vom întâlni este o margine de râu, dar nu orice râu- este râul Prut. Şi nu vă chemăm cu mâna goală, vă invităm să veniţi cu flori, pentru a recrea, împreună, un moment-simbol din Istoria Românilor- Podul de Flori.

Primul „Pod de flori” a fost organizat la 6 mai 1990, când peste un milion de oameni, cetăţeni români, au trecut frontiera către Republica Moldova (încă purta denumirea de RSS Moldovenească), fără paşaport şi fără viză, prin opt puncte de trecere peste Prut. Al doilea „Pod de flori” a avut loc la 16 iunie 1991, când cetăţenii Republicii Moldova au intrat în România fără acte.  Aceste evenimente uriaşe aveau scopul reunificării clar declarat, însă acţiunile lor nu şi-au atins finalitatea firească.

Unirea o facem noi, cu mic, cu mare,

pe 11 iulie, la 10:00, în  mână cu o floare!

Duminică la Bucureşti

image

Sute  de tineri s-au pornit pe jos din Chişinău în direcţia Bucureştiului. Ei au plecat ieri de la Marea Adunare Naţională din Chişinău, unde 30 000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează o amplă manifestaţie duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piaţa Universităţii.

După ce atât fostul, cât şi actualul preşedinte al României, alături de premier, le-au promis că dacă vor cere Unirea, Unirea se va face, zeci de mii de români basarabeni au votat-o duminică, 5 iulie, la Chişinău. Acum, o mie de tineri de peste Prut vin pe jos la Bucureşti ca să ceara clasei politice de aici înfăptuirea reîntregirii naţionale.

Contextul actual ne obligă să fim părtaşi, nu doar martori. E momentul ca împreună să ieşim în stradă pentru a îndrepta greşelile istoriei. Unde? În Bucureşti, capitala tuturor românilor!

* Titlul prezentului articolului (1 000 de greci se îndreaptă către România) este un protest faţă de atenţia ne-distributivă a opiniei publice româneşti. Dar până sâmbătă şi duminică mai sunt şanse de schimbare!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite