FOTO VIDEO Cei patru salvatori care au murit după prăbuşirea elicopterului SMURD au fost înmormântaţi. Mii de oameni i-au condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că un elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiul a cutremurat o ţară întreagă, dar şi mai cutremurătoare a fost vestea că cei patru oameni care se aflau la bord - pilotul, copilotul, asistenta şi doctoriţa - n-au putut fi salvaţi la timp. Astăzi, toţi au fost conduşi pe ultimul drum, iar familia şi apropiaţii acestora au fost împietriţi de durere. În aer a plutit o durere imensă combinată cu lacrimi, flori şi lumânări.

Lacrimi printre sirenele SMURD. Asistenta Camelia Gabriela Harton a fost înmormântată la Năvodari

Asistenta SMURD a fost aşteptată la Biserica Buna Vestire din centrul oraşului de rude, colegii de la Ambulanţa Constanţa, ISU Dobrogea şi Inspectoratul General de aviaţie. Peste 1500 oameni au participat la slujba oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Cei mai mulţi dintre ei nici măcar nu au cunoscut-o pe tânăra asistentă, dar au vrut să îi aducă un omagiu înainte de ultimul drum.

Gabriela Camelia Harton a fost condusă de la biserică la cimitir pe muzica fanfarei militare şi în sunetul sirenelor SMURD. Asistenta medicală avea 38 ani şi a lăsat în urmă o fată de 12 ani.

Sute de oameni l-au condus la mormânt pe comandorul Petre Cătuneanu, mort în accidentul aviatic din Constanţa

Petre Corneliu Cătuneanu, pilotul elicopterului SMURD prăbuşit în judeţul Constanţa s-a întors la ceruri. Au curs râuri de lacrimi pe obrajii celor care l-au cunoscut şi i-au fost alături în ultima călătorie.

image

Cu sufletele pustiite de durere, sute de prieteni, foşti camarazi, dar şi oameni simpli care au vrut să fie alături de rudele îndoliate au mărsăluit alături de catafalcul pe care era aşezat eroul. Lacrimile au izbucnit după slujba religioasă de la capela Sfântul Ştefan, când sicriul cu trupul neînsufleţit al comandorului acoperit cu drapelul naţional a fost scos pe braţe de jandarmi.

Cortegiul a pornit apoi şi a traversat oraşul de la un capăt la celălalt. Sfârşiţi, soţia şi fiica au stat la căpătâiul eroului şi lacrimile lor au mângâiat sicriul. Petre Cătuneanu şi-a găsit odihna în Cimitirul Eroilor, lângă alţi piloţi căzuţi la datorie.Trei salve de foc au fost trase în timp ce pământul se pregătea să primească sicrul.

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ginel Claudiu Crăcănel - copilotul elicopterului prăbuşit în Constanţa

Căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel a fost înmormântat, joi după-amiază, în cimitirul "Sfântu Gheorghe" din Mioveni, oraşul în care pilotul locuia şi al cărui cetăţean de onoare era. La ceremonie au participat în jur de 3000 de persoane.

După slujba de înmormântare oficiată de un sobor format din zeci de preoţi, sicriul cu trupul neînsufleţit al comandorului a pornit spre Cimitirul Bisericii „Sfântul Gheorghe“,  însoţit.de garda de onoare formată din jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Argeş şi militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş

image

După a doua slujbă, cea de de la Cimitirul Bisericii „Sfântul Gheorghe“,  militarii au ecexutat trei focuri de salvă în onoarea celui care a fost căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel.

Ultimul moment al funeraliilor a fost marcat prin înmânarea, de către un reprezentant al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, a Drapelului Naţional al României a decoraţiilor primite pe parcursul carierei de către căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel şi a unei plachete de onoare soţiei pilotului.

Laura Vizireanu a fost înmormântată cu onoruri militare la Brăila. Salvatoarea de vieţi care nu a putut fi salvată, condusă pe ultimul drum de sute de oameni

Medicul SMURD Laura Vizireanu a fost condusă, joi, pe ultimul drum de sute de oameni. Din cortegiul funerar au făcut parte rude, prieteni, foşti colegi de muncă sau de liceu, dar şi necunoscuţi impresionaţi de sfârşitul atât de tragic al acestei salvatoare de vieţi.

image

Slujba de înmormântare a fost ţinută de un sobor de preoţi, în Catedrala „Naşterea Domnului” din Brăila. Lângă catafalc s-au aflat numeroşi medici şi paramedici SMURD de la Brăila, dar şi colegi veniţi de la Constanţa, Iaşi sau Galaţi. Dintre oficialităţile brăilene, au fost prezenţi prefectul Vasilica Vâlcu, subprefectul Cătălin Grosu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ovidiu Nechita. Fostul soţ al Laure Vizireanu, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, Mircea Relu Vizitiu avea ochii în lacrimi.

La înmormântare nu a fost văzut şi copilul în vârstă de 9 ani, pe care Laura Vizireanu îl avea cu Mircea Vizitiu. Zilele trecute, băieţelul a fost nelipsit de lângă catafalcul mamei sale, plângând aproape continuu. Durerea sa i-a impresionat profund pe toţi cei prezenţi. „Ce plânge copilaşul! Of Doamnee! La momente de genul ăsta nu mai ai cuvinte!”, spunea, miercuri, Dochiţa Cernamoriţ, o cunoştinţă a familiei.

La acest material au participat Adrian Boioglu, Cristina Stancu, Iulian Bunilă, Florentin Coman. 

Pe aceeaşi temă:

VIDEO EXCLUSIV Gheorghiţă, barcagiul ajuns la epavă înaintea autorităţilor: „Am tras de coada elicopterului şi am găsit doctoriţa sub apă. Pompierii nu aveau nimic la ei“

FOTO Epava elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă la mal. Şeful ISU Constanţa, demis

Bătrâna pentru care şi-au dat viaţa cei patru membri ai SMURD din elicopterul prăbuşit la Constanţa. Femeia a fost la câteva minute să moară alături de eroi

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Baronul Nicuşor contra părintele SMURD: „Elicopterul avea flotoare. Hai să vedem, le mai găseşte în Siutghiol??“

FOTO Blestemul lacului Siutghiol, cimitirul de epave. Pe fundul apei zac mormane de fiare ale aparatelor de luptă nemţeşti, dar şi ambarcaţiuni noi

Tragedia de pe lacul Siutghiol. Bâlbele din misiunea de salvare a echipajului SMURD, după prăbuşirea elicopterului

Raed Arafat, pe contul său de Facebook, la 8 decembrie: „În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient“

UPDATE Elicopter SMURD prăbuşit. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite