VIDEO Sute de oameni l-au condus la mormânt pe comandorul Petre Cătuneanu, mort în accidentul aviatic din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Corneliu Cătuneanu, pilotul elicopterului SMURD prăbuşit în judeţul Constanţa s-a întors la ceruri. Au curs râuri de lacrimi pe obrajii celor care l-au cunoscut şi i-au fost alături în ultima călătorie.

Cu sufletele pustiite de durere, sute de prieteni, foşti camarazi, dar şi oameni simpli care au vrut să fie alături de rudele îndoliate au mărsăluit alături de catafalcul pe care era aşezat eroul. Lacrimile au izbucnit după slujba religioasă de la capela Sfântul Ştefan, când sicriul cu trupul neînsufleţit al comandorului acoperit cu drapelul naţional a fost scos pe braţe de jandarmi.

Cortegiul a pornit apoi şi a traversat oraşul de la un capăt la celălalt. Sfârşiţi, soţia şi fiica au stat la căpătâiul eroului şi lacrimile lor au mângâiat sicriul. Petre Cătuneanu şi-a găsit odihna în Cimitirul Eroilor, lângă alţi piloţi căzuţi la datorie.Trei salve de foc au fost trase în timp ce pământul se pregătea să primească sicrul.

image

”Mi-aduc aminte privirea lui luminoasă. Era un tip foarte optimist, foarte riguros şi era o persoană entuziastă, nu se ruşina să pună mâna să ajute, punea mâna la targă. Când discutam despre greutăţile sistemului de urgenţă, de fiecare dată privea înainte”, a declarat dr. Bogdan Opriţa, cordonator SMURD Bucureşti.

Petre Cătuneanu a plecat dintre noi la doar 47 de ani. Absolvent al Şcolii de Aplicaţie de la Boboc, el a făcut parte din promoţia 1991 de piloţi de elicoptere, o generaţie blestemată aşa cum spun foştii camarazi: mai mult de jumătate dintre ei au pierit în accidente aviatice de-a lungul anilor. Avea la activ peste 2900 de ore de zbor din care peste 2000 pe EC135. Petre Cătuneanu era căsătorit şi avea o fiică studentă. Dumnezeu să-l odihnească!

CITEŞTE ŞI

VIDEO Trupul neînsufleţit al pilotului elicopterului SMURD prăbuşit, Petre Cătuneanu, purtat pe braţe de jandarmii buzoieni

Mesajul sfâşietor al fiicei pilotului Cătuneanu: „Ţi-ai dat viaţa pentru ce iubeai mai mult - să zbori şi să salvezi vieţi. Tu eşti eroul meu!“

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite