FOTO Mii de persoane au participat duminică la Ziua Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de persoane au participa la Ziua Poliţiei Române FOTO Facebook/Poliţia Română
Mii de persoane au participa la Ziua Poliţiei Române FOTO Facebook/Poliţia Română

Poliţiştii au sărbătorit Ziua Poliţiei Române în Parcul Lumea Copiilor din Capitală, unde curioşii au putut admira o parte dintre echipamentele oamenilor legii, dar au organizat şi diverse activităţi pentru a-i implica pe aceştia.

Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini moderne şi de epocă, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, truse criminalistice, uniforme de arnăut, bărci şi chiar un elicopter au putut fi admirate, duminică, de oamenii care au ajuns în Parcul Lumea Copiilor.

Ca şi în anii trecuţi, oamenii legii au prezentat o expoziţie de uniforme de poliţie care au fost purtate de-a lungul anilor, dar şi tehnica folosită de aceştia de la începutul activităţii şi până în prezent.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, iar motocicletele, triciclurile şi maşinile folosite de poliţiştii rutieri au constituit unul dintre punctele de atracţie.

De asemenea, în Parcul Lumea Copiilor a fost adus şi autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme din câmpul infracţional.

Criminaliştii au prezentat şi ultimul autovehicul intrat în dotarea lor – disaster victims identification mobile forensic unit, cu ajutorul căruia intervin pentru efectuarea cercetării la faţa locului în teren greu accesibil. Mai mult, la standul Institutului Naţional de Criminalistică au fost expuse mulaje din lut ce reprezintă reconstrucţii faciale folosite pentru identificarea unor persoane.   

Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor. 

Totodată, a fost organizată o expoziţie cu armamentul şi echipamentele de protecţie din dotarea Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS)..

Poliţiştii au acordat o atenşie deosebită copiilor, astfel că au organizat diferite concursuri educative.

Totodată, o ambarcaţiune folosită de poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi a fost expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliţiei Române.

La festivităţile dedicate Zilei Poliţiei Române a avut loc şi un moment emoţionant ce a constat în cinstirea eroilor Poliţiei Române. La această manifestare a participat şi viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul de Interne Gabriel Oprea.

„Fiecare război, stimaţi colegi, are eroii săi, iar în războiul continuu cu criminalitatea poliţiştii români plătesc cu propria viaţă preţul liniştii şi siguranţei românilor. Aceşti oameni, dedicaţi ţării şi românilor, merită recunoştinţa noastră, a tuturor. Monumentul şi momentul de astăzi demonstrează, încă o dată, că în instituţiile de forţă ale statului român nu lăsăm pe nimeni în urmă şi niciodată nu-i vom uita pe cei care ne-au fost colegi, prieteni şi camarazi”, a spus viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite