FOTO Cum a fost primit Traian Basescu de Cavalerii Ioaniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu le-a mulţumit gazdelor pentru activităţile caritabile pe care le-au întreprins în România. FOTO Elena Dumitru
Traian Basescu le-a mulţumit gazdelor pentru activităţile caritabile pe care le-au întreprins în România. FOTO Elena Dumitru

Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan l-a primi ieri pe preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea acestuia cu Papa Benedict al XVI-lea. Cavalerii au organizat o expoziţie cu teme maritime şi au afişat mai multe documente care atestă relaţiile bilaterele cu România, care au început înca din secolul al XIII-lea.

Vizita lui Băsescu la Cavalerii Ioaniţi a fost dedicată împlinirii a 80 de ani de relaţii diplomatice între România şi Ordinul Suveran (OSMM), care are astfel de relaţii cu peste 100 de state şi are reprezentaţi permanenţi pe lângă instituţii precum ONU, UE şi UNESCO. 

Delegaţia română a fost primită la Villa Magistrale, reşedinţa ioaniţilor, iar Băsescu a fost întâmpinat de Fra Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului.

"Vizita de astăzi este înca o dovadă a relaţiilor excelente care există între România şi Ordin, legaturi istorice care datează încă de la 1247", a spus Festing, liderul Ordinului despre care se consideră ca ar fi înfiinţat primul spital din România, la Oradea, undeva înainte de anul 1292. 

De cealaltă parte, Traian Basescu le-a mulţumit gazdelor pentru activităţile caritabile pe care le-au întreprins în România, adaugând că este bucuros că vizita sa coincide cu aniversarea a 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului de catre Papa Pascal al II-lea.

Expoziţia a fost organizată în vechea bazilică din Villa Magistrale şi a inclus macheta unei fregate ioanite din secolul al XVIII-lea, documente care atestă relaţiile diplomatice bilaterale şi mai multe tablouri reprezentând lupte ale ioaniţilor din Evul Mediu.

Serviciul de Ajutor Maltez are peste 1.200 de voluntari şi 60 de angajaţi în România, unde desfăşoară peste 100 de proiecte sociale dedicate batrânilor, copiilor, persoanelor cu dizabilitati şi celor fara adăpost, a adaugat Festing.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite