Fostul consilier al Alinei Bica, şi fiul lui Dorin Cocoş, reţinuţi de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofiţer de poliţie judiciară Florentin Mihăilescu, care a consiliat-o pe Alina Bica în mandatul la şefia DIICOT, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, într-o cauză disjunsă din dosarul despăgubirii pentru un teren supraevaluat în care Bica este arestată preventiv. Şi fiul omului de afaceri Dorin Cocoş a fost scos cu cătuşe din sediul DNA. Procurorii vor cere vineri la instanţa supremă arestarea preventivă a acestora.

Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită. 

Acesta a fost adus la DNA, joi, pentru a da declaraţii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel încât acesta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Carom.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta şefă a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Alin Cocoş, scos încătuşat din sediul DNA

Procurorii anticorupţie au decis noaptea trecută să-l reţină şi pe Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş.

Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

În cauză, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de Alina Bica, pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 de lei. Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers, s-a implicat şi Florentin Mihăilescu, un apropiat al lui Alin Cocoş, care a intermediat relaţia cu Bica, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire respectiv, spun procurorii.

În schimbul influenţei realizate, Alina Bica a primit o cotă parte, egală cu a lui Mihăilescu, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude a lui Alin Cocoş.

Procurorii vor cere astăzi în acest dosar arestarea preventivă a Alinei Bica (aceasta se află deja după gratii într-un alt dosar de corupţie - n.r.), a fostului consilier al acesteia, dar şi a lui Alin Cocoş.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirilor pentru un teren supraevaluat, Alina Bica este cercetată şi pentru că ar fi luat mită 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei şefe a DIICOT fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite