Expoziţie de tehnică militară la Romaero. Mai multe avioane MiG-21 Lancer, Spartan, IAR-99 Şoim şi IAR-330 Puma SOCAT survolează Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele Aeriene Române vor executa zboruri demonstrative cu C-27 J Spartan FOTO MApN
Forţele Aeriene Române vor executa zboruri demonstrative cu C-27 J Spartan FOTO MApN

Complexul expoziţional ROMAERO din Bucureşti găzduieşti în perioada 18 – 20 mai a şasea ediţie a „Expoziţiei internaţionale dedicate industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private - BSDA 2016”. La aceste eveniment au deja loc zboruri demonstrative la care participă MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan sau IAR Puma SOCAT.

Peste 250 de expozanţi din 25 de ţări din America, Europa şi Asia şi nouă delegaţii militare din Bulgaria, Croaţia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Georgia, Republica Moldova, Thailanda şi Turcia participă la Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2016 care se desfăşoară în perioada 18 – 20 mai la Complexul expoziţional ROMAERO din Bucureşti.

La această ediţie, aeronave ale Forţelor Aeriene Române - MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan, IAR-99 Şoim şi IAR-330 Puma SOCAT - vor executa zboruri demonstrative, iar militari ai Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării vor executa, miercuri, un exerciţiu de combatere a terorismului.

„În cadrul standurilor special amenajate, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Academia Tehnică Militară, structuri aflate în subordinea şi coordonarea Departamentului pentru armamente, vor prezenta demonstratoare tehnologice, prototipuri şi ultimele soluţii şi rezultate obţinute de cercetarea ştiinţifică militară. Reprezentanţi ai Forţelor Terestre, Navale şi Aeriene, ai Universităţii Naţionale pentru Apărare „Carol I” şi ai Direcţiei Management Resurse Umane vor prezenta principalele realizări şi oferta educaţională”, se arată într-un comunicat emis de MaPN.

De asemenea, în expoziţia statică vor fi expuse avioane din dotarea Forţelor Aeriene, alături de tehnică a Forţelor Terestre şi Navale.

Un eveniment special va fi prezentarea, în premieră mondială, a Roboscan AERIA, o tehnologie unică în lume, dezvoltată de MB Telecom, pentru a radiografia în câteva minute fuzelajul şi aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabandă sau ameninţare aflate la bord sau ascunse în cavităţile tehnice ale avionului. 

De asemenea, în premieră la BSDA, Bell Helicopter va prezenta un demonstrator al elicopterului de atac AH-1Z „Viper”.

Ce este BSDA 2016

BSDA 2016 este o Expozitie si Conferinta Internationala dedicata Industriei Aeronautice, Apararii, Securitatii Nationale, Cyber Security si Securitatii Private.

BSDA 2016 este un prilej pentru specialişti de a lua parte la conferinţe legate de provocările din industria de apărare şi securitate, de a fi la curent cu ultimele tehnologii dezvoltate de România pentru exportul de armament şi cu planurile de achiziţii ale Ministerului Apărării Naţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite