Executorul judecătoresc care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sănătăţii, reţinut de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc care săptămâna aceasta a pus poprire pe bunurile Ministerului Sănătăţii în Dosarul „Incendiul de la Maternitatea Giuleşti” a fost reţinut de procurori pentru abuz în serviciu şi evaziune fiscală. Ilie Coşoreanu este suspectat că, în schimbul unor comisioane suplimentare, ar fi deturnat fonduri în favoarea unei firme în insolvenţă.

UPDATE Iulian Ilie Coşoreanu, cercetat în arest la domiciliu

Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii pentru a pune poprire pe bunuri a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că în schimbul unor comisioane suplimentare, ar fi deturnat fonduri în favoarea unei firme în insolvenţă. Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, ca executorul judecătoresc Iulian Ilie Coşoreanu să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi abuz în serviciu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de Iulian Ilie Coşoreanu.


Procurorii spun că Iulian Coşoreanu ar fi făcut plăţi ilegale. El este suspectat că ar fi deturnat fonduri, respectiv că ar fi alimentat fără permisiune nişte conturi. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Executorul judecătoresc a fost adus cu mandat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, unde a fost audiat şi apoi reţinut.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus controlul judiciar în cazul altor trei persoane - Goman Fluture, Goman Cristinel şi Lucreţia Mihai, administratori ai S.C. E.C. S.R.L.

Conform sursei citate, societatea civilă profesională de executori judecătoreşti la care lucrează executorul Iulian Coşoreanu a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L., societate în insolvenţă, ca, în schimbul unor comisioane suplimentare, sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea. 

Procuorii spun că scopul era de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflate în insolvenţă suma de 1.990.798 de lei, pentru care ar fi urmat să fie plătite taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 de lei.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că Iulian Coşoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Iulian Coşoreanu a fost la Ministerul Sănătăţii, marţi, în calitate de reprezentant al familiilor bebeluşilor răniţi sau care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Maternitatea Giuleşti

Ministerul Sănătăţii a fost somat să plătească peste patru milioane de euro, suma stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010.

Astfel, întreg patrimoniul Ministerului Sănătăţii este pus sub sechestru, dar poate fi folosit, instituţia dorind să plătească în acest an despăgubirile de peste patru milioane de euro stabilite de magistraţi, sumă pe care o va cere la rectificarea bugetară.

6 nou-născuţi au murit pe 16 august 2010

Această sentinţă vine după aproape cinci ani de la incendiul care a izbucnit la salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi din cadrul Secţiei de Neonatologie a Maternităţii Giuleşti din Bucureşti. 

Pe 16 august 2010, trei bebeluşi au murit în incendiul produs în cadrul materinităţii, în timp ce opt nou-născuţi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti au fost duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare din cauza complicaţiilor. Două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă au fost salvaţi de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Dosarul deschis în urma acestui incendiu a ajuns pe masa procurorilor Parchetului General care după patru luni au trimis cazul în instanţă, la Judecătoria Sectorului 6. Procesul a început pe 10 ianuarie 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite