UPDATE Doi elevi înjunghiaţi într-o singură zi în şcoli diferite. Ponta către ministrul de Interne: vreau să ştiu că nu ne omoară nimeni copiii la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un elev (16 ani) a fost înjunghiat astăzi de un alt coleg, în apropierea Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu“, de pe Bulevardul Metalurgiei din Capitală, unde victima învăţa. Reprezentanţii colegiului susţin că nu ştiu nimic despre acest incident. Ancheta poliţiei este şi ea în desfăşurare. Ministrul de Interne, Radu Stroe, cere ca şcolile să fie supravegheate de jandarmi.

UPDATE Ministerul de Interne, Radu Stroe, cere ca şcolile să fie supravegheate permanent de către echipe formate din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţi ai Poliţiei locale.

Anunţul ministrului de Interne a fost prezentat după ce premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Educaţiei că a observat apariţia unor noi cazuri de violenţă în şcoli şi i-a cerut să colaboreze cu Ministerul de Interne pentru a rezolva această problemă.

"Am văzut că iarăşi avem cazuri de violenţă în şcoli, vreau ca, împreună cu ministrul de Interne, să vă uitaţi foarte atent să vedem ce se întâmplă. Este vorba, sigur, şi de accidente, dar...nu s-au mai întâmplat lucruri rele în ultimul timp şi nu ne-am mai preocupat la fel de mult, ori este un fenomen care nu cred că se stinge vreodată. Vreau să-l analizaţi împreună cu ministrul de Interne şi, dacă e nevoie din nou de măsuri cât mai dure în acest sens, vă rog să veniţi şi să le luăm", i-a spus Ponta ministrului Educaţiei.

El a apreciat că violenţa în şcoli este cea mai mare problemă şi reprezintă un fenomen, dar a arătat că nu vrea ca România să ajungă "ca în America, să ne trezim că sunt omorâţi copiii în şcoli".

"Vreau să ştiu când ne trimitem copiii la şcoală că nu ni-i omoară nimeni şi nu ni-i bate nimeni. Sigur, după aia să şi înveţe, dar primul lucru să ştim că se întorc sănătoşi acasă", a completat Ponta.

UPDATE 13:56 - Purtătorul de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru Mediafax, că elevul are o plagă superficială în coapsă şi aşteaptă să vină să îl ia părinţii.

UPDATE 13:50 - "În cazul altercaţiei care a avut loc pe bulevardul Metalurgiei între doi elevi de clasa a X-a de la Colegiul Miron Nicolescu, unul dintre copii a folosit un briceag pentru a-l înjunghia pe celălalt, iar victima se află acum la spitalul Grigore Alexandrescu", a declarat pentru adevarul.ro, inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Din primele informaţii reiese că elevul a fost înjunghiat în picior de un coleg de-al său din clasa a X-a.

Momentan, elevul rănit primeşte îngrijiri la spitalul „Grigore Alexandrescu“, poliţia fiind anunţată despre acest caz de unitatea medicală.

Unde este paza din licee şi patrulele de Poliţie Locală?

Tot astăzi, un alt elev, din clasa a XIII-a de la Liceul Tehnologic „Mecanică Fină“, din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiat, miercuri, pe terenul de sport din curtea şcolii, de un coleg din clasa a IX-a.

"Incidentul de la liceul de Mecanică Fină a avut loc la 10:20 în această dimineaţă. Un elev l-a "înţepat" pe altul cu un briceag. Agresorul are 16 ani, deci va răspunde penal, iar părinţii lui au fost deja informaţi. Victima se află în spital şi este în afara oricărui pericol", a declarat pentru adevarul.ro, inspectorul Marian Banu.

„Elevul din clasa a IX-a şi-a recunoscut fapta, după ce iniţial a spus că şi-a împins colegul din clasa a XIII-a, iar acesta s-a lovit într-o tablă“, au precizat prezentanţii Liceului „Mecanică Fină“ din Capitală.

Elevul de la Liceul „Mecanică Fină“  a fost internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon“, având o plagă înjunghiată la omoplatul drept.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite