Elena Udrea cere să i se ridice controlul judiciar, iar, dacă nu este posibil, să fie lăsată să plece din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea in Parlament - 23 februarie FOTO Adevarul/Marian Iliescu

La termenul de joi al procesului "Gala Bute", Elena Udrea a cerut, prin avocat, să-i fie ridicat controlul judiciar, iar dacă acest lucru nu este posibil, să fie lăsată să părăsească ţara.



Apărătorul fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a arătat în faţa instanţei că înţelege interdicţia de a lua legătură cu martorii sau cu ceilalţi inculpaţi, dar a cerut să-i fie suspendată clientei sale interdicţia de a pleca din ţară.

Acelaşi lucru l-a susţinut şi Elena Udrea în faţă judecătorilor. "Nu am de gând să interacţionez cu martorii. Nu văd cum aş încurca procesul dacă aş pleca din ţară”, a declarat ea.

După proces, în curtea instanţei supreme, Udrea a susţinut că, de fapt, nu vrea să plece din ţară, dar, din punctul său de vedere, este considerată vinovată din moment ce este ţinută sub control judiciar.

"Nu vreau să plec din ţară. Tot acest dosar este centrat pe Elena Udrea. Chiar dacă acuzaţiile nu au legătură cu mine, vinovata, inculpata este Elena Udrea. Deja eu sunt în situaţia prezumată a fi vinovată dacă stau sub control judiciar de un an şi jumătate. Care este pericolul cu Elena Udrea şi nu este pericol cu Nastasia sau cu Topoliceanu, mai ales că Topoliceanu este filmată când încerca să-l determine pe Tudor Breazu să dea declaraţii împotriva mea. Topoliceanu, Nastasia nu au nicio măsură restrictivă, iar eu am”, a spus Udrea.

La termenul de joi, instanţa supremă a audiat trei directori ai unor agenţii de publicitate care au avut contracte cu Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea. Cu toţii au declarat că au încasat bani de la PDL, dar că au emis facturi pentru toate serviciile prestate.

La următorul termen, din 24 iunie, va fi audiat Cristi Călugăru, coordonatorul persoanelor care ar fi fost plătite să posteze pe internet comentarii favorabile Elenei Udrea.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns pe masa judecătorilor de la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe: fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.
viewscnt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite