Elena Udrea, audiată la DNA. Fostul deputat vrea să o citeze ca martor pe procuroarea Mihaiela Iorga Moraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea la DNA FOTO Inquam/Liviu Florin Albei
Elena Udrea la DNA FOTO Inquam/Liviu Florin Albei

Fostul deputat Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiată de procurori într-un dosar de corupţie.

UPDATE Elena Udrea vrea să o aducă în faţa judecătorilor pe Mihaiela Moraru Iorga, procuroarea DNA care este în război cu Laura Codruţa Kovesi.Mihaiela Moraru Iorga ar urma să fie citată ca martor, deoarece Udrea susţine că aceasta nu a consemnat corect în dosar declaraţia unui martor.

„Presiunile la care dânsa a fost supusă sunt cauza pentru care acea declaraţie a fost consemnată greşit, o greşeală care poate să însemne libertatea unui om. De aceea am cerut această probă şi desigur şi alte probe de audieri ale unor persoane ale căror declaraţii pot veni în completare probatoriului care demonstrează că de fapt este vorba de finanţare de partid şi nu este vorba de fapte penale", a declarat Elena Udrea.

Avocatul  Elenei Udrea a explicat că declaraţia respectivă ar putea face diferenţa între infracţiune şi contravenţie la legea finanţării partidelor politice.

„Am descoperit un înscris care a fost consemnat încă de la constituirea dosarului, înscris conform căruia doamna procuror nu a consemnat în mod corect declaraţia unui martor esenţial. O declaraţie care ar fi făcut diferenţa între infracţiune, sau cum susţine dumneaei în declaraţii, şi contravenţie, cum vă spuneam eu rândul trecut, contravenţie la legea finanţării partidelor politice. Ţinând cont şi de declaraţiile publice pe care le-a făcut doamna procuror, despre presiunile pe care le-a avut în dosar, am solicitat să fie audiată ca martor să înţelegem şi noi ce s-a întâmplat la acel moment", a precizat apărătorul.

Audierea

Întrebată de jurnalişti în ce dosar a fost chemată de anchetatori, Elena Udrea a răspuns: "Cel pe care îl am aici. Cel care a fost la doamna procuror Moraru".

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, ieri, că în interiorul DNA se fac în continuare presiuni în dosarele în care este acuzată. "Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine. Mâine, o să fiu prezentă pentru o declaraţie într-un dosar mai vechi, în dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit în mod public ce presiuni s-au făcut împotriva dânsei pentru a mă reţine, în situaţia în care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convinsă că, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care dânsa le-a instrumentat la adresa mea s-au făcut sub o presiune imensă. Sunt procurori din interior care vin şi recunosc că au fost supuşi unor presiuni pentru a face dosare, aşa se explică această frenezie a doamnei Kovesi în a formula acuzaţii şi a întocmi dosare pe numele Elenei Udrea", a susţinut fostul ministru.

Declaraţia a fost dată la Curtea de Apel Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în cameră preliminară în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din anul 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite