După ce Oprescu a zis că Bucureştiul ar putea rămâne fără bani, consilierii generali răspund: Primele fonduri se vor tăia de la investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că bugetul Primariei Municipiului Bucureşti (PMB) va fi rectificat în minus cu aproximativ 500 de milioane de lei, din cauza unei erori făcute de Ministerul de Finanţe.Consilierii generali susţin că dacă aceşti bani nu vor mai ajunge în bugetul local, Bucureştiul ar putea rămână un şantier deschis.

Sorin Oprescu a anunţat, miercuri, că o greşeală a Ministerului de Finanţe a lăsat Bucureştiul fără 500 de milioane de lei, o sumă foarte mare care ar putea să blocheze funcţionarea oraşului. Concret, primarul general susţine că dacă aceşti bani nu vor mai ajunge la bugetul local, Bucureştiul ar putea rămâne blocat, existând posibilitatea ca serviciile publice (iluminat stradal, apă, canalizare, deratizare) să aibă de suferit, la fel şi marile şantiere deschise în oraş.

Bucureştiul riscă să rămână un şantier deschis

Silviu Văduva, consilier general PDL, a declarat că primarul general al Capitalei susţine că Ministerul de Finanţe a folosit o altă formulă de calculă faţă de acea utilizată în anii trecuţi, care a condus la o reducere a bugetului PMB cu 500 de milioane de lei.

„Noi bănuim că este vorba despre un management prost, iar dacă aceşti bani nu vor mai ajunge la Primăria Capitalei se va tăia din investiţii, din cele aflate în curs“, a declarat Văduva. De asemenea, acesta a precizat că există posibilitatea ca Bucureştiul să rămână un şantier deschis în cazul în care nu vor exista bani pentru finanţarea proiectelor deja începute.

Primii paşi în soluţionarea problemei

Liderul consilierilor general PNL, Cornel Pieptea, a declarat, pentru Adevărul, că în ultimii doi ani, „bugetul Primăriei General a fost rectificat pe minus semnificativ, nefiind o situaţie inedită cea din acest an“.
Pieptea a mai spus că în primul rând, pentru ca Bucureştiul să nu intre în colaps este nevoie de un plan bine gândit, care să evite posibilele situaţii de criză.

„Va trebui să facem o analiză a sumelor livrate până acum, vom analiza clar bugetul de investiţii deschise. De asemenea, va fi necesară o nouă poziţionare a proiectelor de investiţii ca să vedem ce are prioritate şi ce nu“, a mai spus Cornel Pieptea.

Până în momentul publicării articolului, reprezentanţii Ministerului de Finanţe nu au oferit un punct de vedere pe marginea acestui subiect solicitat de reporterii ziarului Adevărul. De asemenea, nici reprezentanţii municipalităţii nu au oferit un punct de vedere cu privire la pericolul ca Bucureştiul să rămână un şantier deschis, în lipsa banilor destinaţi finalizării lucrărilor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite