Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de înşelăciune ar putea fi închis pentru că faptele s-au prescris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sebastian Ghiţă ar putea scăpa de dosarul în care este acuzat de înşelăciune
Deputatul Sebastian Ghiţă ar putea scăpa de dosarul în care este acuzat de înşelăciune

Dosarul în care Sebastian Ghiţă şi alte opt persoane au fost trimise în judecată pentru înşelăciune sau complicitate la această infracţiune, ar putea fi închis, întrucât faptele s-au prescris. Instanta urmează să anunţe pe 25 februarie dacă vor continua procesul.

Curtea de Apel Bucureşti a reluat, marţi, dezbaterile în dosarul în care Sebastian Ghiţă şi alte opt persoane sunt judecate pentru înşelăciune şi, respectiv, complicitate la înşelăciune.

Procurorul prezent la şedinţă şi avocaţii au arătat că, potrivit prevederilor din noul Cod penal şi noilor limite ale termenului de prescripţie, acesta s-a împlinit în cazul celor judecaţi în dosar, astfel că dosarul ar trebui închis.

Instanţa a constatat că persoanele judecate în acest dosar nu erau în sala de judecată, dispunând ca la următorul termen de judecată, de pe 25 februarie, acestea să fie prezente, pentru a spune personal dacă doresc sau nu continuarea judecării, chiar şi după prescrierea faptelor.

În februarie 2006, Sebastian Aurel Ghiţă, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Ştefan, Mircea Daniel Nicorici şi Stela Ştefan au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pe 11 noiembrie 2011, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei nouă, constatând că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată.

Sebastian Ghiţă a fost achitat atât pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, cât şi pentru fals în declaraţii, infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost atacată de procurori, dosarul a fost înregistrat pe 7 februarie 2012 la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea a început pe 6 martie 2012.

Sebastian Ghiţă a fost ales deputat, în decembrie 2012, astfel că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi-au declinat competenţa, în 5 martie 2013, şi au dispus trimiterea cauzei la Curtea Supremă, instanţa care judecă dosarele în care sunt acuzaţi parlamentari.

Pe 15 octombrie 2013, instanţa supremă a dispus trimiterea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti, pentru continuarea judecării apelurilor. Dosarul este din nou în dezbaterea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti din noiembrie 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite