Dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, trimis spre rejudecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, poate răsufla uşurat, cel puţin deocamdată. Dosarul în care Nicolescu este acuzat de fraudă cu fonduri europene, în cazul reconstrucţiei a două poduri, a fost trimis, miercuri, de instanţa supremă, spre rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să retrimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu şi să menţină actele efectuate în cauză până la data de 30 mai 2014.

În primă instanţă, Constantin Nicolescu a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare în dosarul privind utilizarea de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro, potrivit News.ro.

Pe 4 iulie 2014, Nicolescu a fost achitat pentru infracţiunea de luare de mită, dar condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri.

În acelaşi caz, Grigore Dobre, administrator la firma de construcţii SC Zeus SA din Piteşti, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu la o pedeapsă de cinci ani şi două luni de închisoare.

Alţi şase inculpaţi din dosar, angajaţi ai unor servicii din subordinea CJ Argeş, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu executare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite