VIDEO Doi bulgari care spărgeau maşini prin Bucureşti, reţinuţi la graniţă. Cum deschideau autoturismele-ţintă şi cum vă feriţi de astfel de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii foloseau un aparat de bruiere a sistemului de închidere centralizată a maşinii
Hoţii foloseau un aparat de bruiere a sistemului de închidere centralizată a maşinii

Doi bulgari care spărgeau maşinile parcate în centrele comerciale din Capitală au  fost reţinuţi la cinci luni după ce un bucurştean a reclamat că a rămas fără 6.000 de lei.

Cercetările în acest caz au fost declanşate ca urmare a unui apel 112, prin care persoana vătămată reclama faptul că, în data de 19.09.2018, în jurul orei 17.30,  persoane necunoscute i-au sustras suma respectivă din autoturismul aflat în parcarea unui centru comercial, prin folosirea unui aparat de bruiere a sistemului de închidere centralizată a maşinii.

În urma cercetărilor,  la data de 11 februarie a.c. au fost identificaţi şi depistaţi, la unul din punctele de trecere ale frontierei, doi bărbaţi, cetăţeni străini, bănuiţi de comiterea faptei. 

Cei doi au fost conduşi pentru audieri la sediul subunităţii, în sarcina acestora fiind stabilită săvârşirea faptei reclamate. Cercetările sunt continuate de către Secţia 2 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cu cei în cauză în stare de retinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Aparatele de bruiere se găsesc pe toate drumurile

Bruiajul radio-frecvenţelor folosite de sistemele de închidere centralizată ale maşinilor, reprezintă un nou mod de operare tot mai des utilizat de hoţi în ultimii ani. 

Asta din cauza apariţiei încuietorilor electronice, a imobilizatorului de bord (dispozitivul care citeşte un chip minuscul amplasat în cheie) şi a sistemelor din ce în ce mai evoluate de comunicare wireless în două sensuri, au determinat adaptarea infractorilor şi utilizarea de către infractori a noilor tehnologii.

După apariţia acestui mod de operare proprietarii de autovehicule au reclamat furturi din auto, declarând că au încuiat portierele cu cheia electronică (telecomandă), fără ca maşina să prezinte urme de forţare, iar în astfel de cazuri modurile de operare sunt foarte simple.

De obicei, în zone aglomerate, proprietarul maşinii închide autovehicolul din telecomandă fără a verifica portierele, timp în care hoţii utilizează dispozitive de bruiaj ce blochează semnalul emis de cheia maşinii, iar în acest fel portierele rămân descuiate. După ce proprietarul se îndepărtează de maşină, infractorul acţionează rapid, având nevoie de până la 30 de secunde să sustragă bunurile aflate în maşină.

Aparatele de bruiere pentru astfel de spargeri se găsesc aproape pe toate drumurile. Practic, la o simplă căutare pe internet poţi comanda un astfel de aparat care costă câteva sute de lei. Cu puţin noroc, hoţii îşi amortizează investiţia de la prima lovitură. 

Pentru a vă feri de hoţi trebuie să faceţi un singur lucru: după ce apăsaţi telecomanda verificaţi  fizic dacă portierele maşinii sunt închise. 

Spărgători bulgari de maşini reţinuţi în Capitală

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite