DNA: Concubinul fostei şefe a procurorilor din Gheorgheni avea loc de parcare rezervat în curtea Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul central al DNA FOTO Adevarul Eduard Enea
Sediul central al DNA FOTO Adevarul Eduard Enea

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, Izabella Majeczki, trimisă în judecată pentru că ar fi luat mită, prin intermediul concubinului, două vaci, trei oi şi doi miei, a răspuns, vineri, la instanţa supremă, interogatoriului procurorului DNA, după ce Curtea de Apel Alba a achitat-o în primă instanţă.

Întrebată de procurorul de şedinţă, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă  a primit la birou de la concubinul său o pungă cu alimente şi dacă acesta i-a cerut să le ascundă, potrivit filmărilor ambientale de la dosar, procurorul suspendat Izabella Majeczki a explicat că, în timpul unei vizite a lui Toma Szabo, acesta a venit cu o pungă în care se aflau două ciocolate şi două cutii de băuturi energizante.

„Din ciocolată am mâncat împreună cu colegii şi cu inculpatul. Băuturile le-am pus în frigider, unde tot personalul avea acces. Nu mi-a cerut să ascund punga, ci să o iau de pe masă”, a declarat Izabella Majeczki în faţa a trei judecătoare de la instanţa supremă.

Chestionată dacă concubinul ei avea loc rezervat de parcare în curtea Parchetului din Gheorgheni, Majeczki a arătat că acesta a renovat sediul judecătoriei din localitate, iar parchetul stă cu chirie în clădirea judecătoriei, deci bărbatul a intrat în ultimii doi ani de zeci de ori în curtea Parchetului cu maşinile personale.

„Era în relaţii apropiate cu preşedintele judecătoriei, deşi acesta s-a pensionat între timp. Maşina lui era parcată în curtea comună”, a mai spus Izabella Majeczki.

Procurorul de şedinţă a mai vrut să ştie dacă magistratul i-a cerut inculpatului Toma Szabo să plătească în 2013 sume de bani solicitate de o familie care l-a şi denunţat.

„Am cerut concubinului meu Szabo Toma să plătească o sumă de bani familiei denunţătoare deoarece situaţia respectivă mi se părea penibilă. Am aflat despre trocul de produse dintre ei după condamnarea definitivă a membrilor familiei”, a răspuns procurorul suspendat.

Mai departe, DNA  avrut să ştie dacă Majeczki i-a dat concubinului 3.000 de lei pentru a plăti denunţătorii.

„I-am împrumutat aceşti bani pe care i-am primit înapoi după câteva zile. Deşi eram concubini, nu trăiam împreună, nu ne gospodăream împreună, nu aveam conturi comune şi nici adresă comună”, a completat fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni.

„Eu i-am trimis în judecată pe denunţători pentru fapte de violenţă şi ideea că concubinul meu le datora acestora o sumă de bani mi se părea imorală”, a continuat Majeczki.

În continuare, DNA a cerut vizionarea în şedinţa publică a înregistrărilor video din mai multe zile şi audierea unor martori, dar avocaţii s-au opus. Instanţa a rămas în pronunţare asupra acestor cereri ale procurorului şi a cerut  să se facă o adresă pentru a afla dacă interceptările au fost efectuate cu ajutorul SRI.

Izabella Majeczki, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, a fost trimisă judecată, în noiembrie 2013, în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de fostul prim-procuror au fost trimişi în judecată concubinul ei, Toma-Carol Szabo, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi Pongracz Sandor, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins şi primit de la denunţător, prin intermediul concubinului ei, Toma-Carol Szabo, în mai multe tranşe, două vaci, trei oi şi doi miei, în schimbul promisiunii că va adopta o soluţie favorabilă faţă de denunţător şi fiul acestuia, care erau cercetaţi pentru fapte de violenţă fizică, comise faţă de alte două persoane.

Totodată, inculpata l-ar fi determinat, coordonat şi ajutat pe concubinul ei să contrafacă, la data de 14 august 2013, un înscris în care acesta a consemnat, neconform adevărului, că a remis 3.000 lei denunţătorului, pentru diferenţa de valoarea a unor mărfuri date şi primite.

Procurorii mai susţin că Izabella Majeczki i-a solicitat, în perioada 26 august-septembrie 2013, inculpatului Pongracz Sandor să faciliteze obţinerea de către societatea deţinută de concubinul ei, a unei lucrări de construcţie, iar la data de 26 august 2013 a primit de la acest inculpat o sacoşă ce conţinea produse alimentare, în schimbul ajutorului promis de prim-procuror în legătură cu un dosar penal în care o firmă administrată de Pongracz Sandor formulase sesizarea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite