Directorul general Enel România s-a sinucis. Acesta s-a aruncat de pe clădirea instituţiei unde lucra, fără a lăsa un bilet de adio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matteo Cassani şi-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe clădirea instituţiei unde lucra FOTO Mediafax
Matteo Cassani şi-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe clădirea instituţiei unde lucra FOTO Mediafax

Ofiţerii Serviciul Omoruri, din Poliţia Capitalei, încearcă să lămurească circumstanţele morţii lui Matteo Cassani (42 de ani), director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia. Italianul s-a aruncat, joi dimineaţă, chiar de pe clădirea Enel, aflată pe bulevardul Ion Mihalache din Capitală fără să lase în urmă vreun bilet care să explice gestul.

O ambulanţă care trecea prin zonă şi mergea la un alt caz a fost solicitată să oprească, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu. Medicii de pe ambulanţă au intervenit imediat, dar, cu toate eforturile lor, nu l-au putut resuscita pe Matteo Cassani. Impactul cu solul i-a fost fatal. 

Moarte suspectă

Incidentul a fost anunţat şi la 112. Era ora 12.20. Imediat la faţa locului au fost trimise două ambulanţe SMURD şi echipele de criminalişti, care au efectuat cercetări pentru a încerca să stabilească circumstanţele în care s-a produs tragedia. Zona din faţa clădirii Enel a fost izolată, pentru ca anchetatorii să poată ridica probe. Mai mulţi martori au fost audiaţi de poliţişti. 

Trupul neînsufleţit al lui Cassani a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. 

„Toate datele indică o sinucidere. Există imagini video de pe camerele de luat vederi ale instituţiei, dar şi declaraţiile martorilor care demonstrează că Matteo Cassani şi-a luat zilele”, au explicat surse apropiate anchetei.

Criminaliştii care investighează cazul nu au, deocamdată, nicio informaţie despre motivele ce l-ar fi putut împinge pe Mateo Cassani să comită acest gest. Bărbatul nu a lăsat vreun bilet de adio, nu a avut vreodată probleme cu legea şi nici vreo boală incurabilă. 

„Este posibil ca starea de sănătate a soţiei sale să-l fi demoralizat. Aceasta avea mari probleme de sănătate, iar el s-a implicat mult ca s-o ajute”, au mai spus sursele citate.

Reacţia Enel România

La scurt timp după anunţarea morţii lui Matteo Cassani, reprezentanţii companiei Enel România au emis un comunicat, în care au precizat că nu cunosc circumstanţele „accidentului” în care şi-a pierdut viaţa directorul şi au cerut respectarea intimităţii celui decedat. 

În acelaşi document, Enel România precizează că Matteo Cassani a fost „un excelent profesionist, care lucra de zece ani în România, ocupând diverse poziţii de conducere în cadrul companiei noastre”, şi „un om respectat de toţi colegii şi apreciat de clienţi şi de întreaga comunitate de business”.

„Vă informăm că astăzi a avut loc o tragedie, în care colegul nostru Matteo Cassani, directorul general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia şi-a pierdut viaţă. Nu cunoaştem circumstanţele acestui accident. O investigaţie a autorităţilor este în curs de derulare. Matteo Cassani a fost un excelent profesionist, care lucra de zece ani în România, ocupând diverse poziţii de conducere în cadrul companiei noastre. Un om respectat de toţi colegii şi apreciat de clienţi şi de întreagă comunitate de business”, se arată în comunicatul Enel.

Compania mai informează că prioritatea angajaţilor este în acest moment este să fie alături de familia lui Cassani şi colaboratorii săi apropiaţi. 

„Sperăm ca întreaga presă să respecte intimitatea persoanei implicate şi să nu speculeze pe acest eveniment nefericit”, se mai menţionează în comunicat.

Cine a fost Matteo Cassani

Matteo Cassani a fost primul italian trimis de compania Enel în România, în urmă cu mai bine de zece ani. Potrivit presei, acesta a avut un rol esenţial în negocierile Enel cu statul român, care au avut ca rezultat prima tranzacţie făcută de compania italiană aici: preluarea la pachet, în 2005, a fostelor Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.

Cassani avea 42 de ani, prima funcţie pe care a ocupat-o în România fiind de director pentru dezvoltarea afacerilor în 2004. Înainte de a fi promovat pe acest post, Cassani lucrase la Enel Italia, la departamentul Dezvoltarea Afacerilor.

Din 2009, era directorul general al companiilor de furnizare a energiei pe care Enel le are în România: Enel Energie şi Enel Energie Muntenia. 

Matteo Cassani avea o educaţie aleasă. El a studiat inginerie industrială la Universitatea Politehnica din Milano şi Leadership Management la Harvard Business School.  

Cassani a fost unul dintre cei mai apreciaţi directori ai grupului Enel România. Cifrele de afaceri ale companiilor pe care le conducea au fost, în 2012, de 465 milioane de euro pentru Enel Energie Muntenia şi de 464,5 mililoane de euro pentru Enel Energie. Iar profitul, tot în 2012, a fost de 16,3 milioane de euro (Enel Energie Muntenia) şi de 74,4 mililoane de euro (Enel Energie).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite