UPDATE Directorul din Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare, prins în flagrant când primea 2.500 de lei mită, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Gheorghe a fost prins de DNA în timp ce primea 2.500 de lei FOTO Eduard Enea
Radu Gheorghe a fost prins de DNA în timp ce primea 2.500 de lei FOTO Eduard Enea

Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), prins în flagrant marţi de procurorii DNA luând mită, a fost reţinut.

UPDATE Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Viorel Radu, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită. Viorel Radu va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Radu Gheorghe a fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi dus la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe ar fi primit suma de 2.500 de lei pentru ca, în calitatea sa de director în CNCAN, să urgenteze emiterea unor autorizaţii speciale unei societăţi care are ca obiect principal de activitate testări şi analize tehnice.

Gheorghe este suspectat de procurori că ar condiţiona efectuarea inspecţiilor pe teren de către inspectorii aflaţi în subordinea sa, inspecţii ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizaţiilor în domeniu, şi urgentarea emiterii autorizaţiilor, de remiterea unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare reprezintă autoritatea naţională în domeniul reglementării, autorizării şi al controlului activităţilor nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică şi se află în subordinea prim-ministrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite