De ce nu poate Metrorex să reducă viteza trenurilor la intrarea în staţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După crima de la metrou, au fost avansate mai multe soluţii pentru împiedicare unor incidente similare, printre care şi reducerea vitezei trenurilor la intrare în staţii. Metrorex a explicat însă că acest lucru nu este posibil, din motive care ţin de „siguranţa călătorului, distanţa de frânare şi intervalele de circulaţie”.

„Cu privire la micşorarea vitezei de intrare la peron a trenurilor de metrou menţionăm că aceasta este impusă de sistem tinând cont şi de următoarele criterii: siguranţa călătorului, distanţă de frânare, intervale de circulaţie. În cazul utilizării unei viteze reduse la peron s-ar crea intervale mai mari de succedare între trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului călător şi, mai grav, ar duce la mai multe situaţii de supraaglomerare în staţii. Precizăm că distanţa de frânare este direct proporţională cu masa inerţială a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implică o distanţă de frânare mai mare“, a precizat Metrorex într-un comunicat. Potrivit companiei, pentru menţinerea siguranţei circulaţiei trenurilor, metroul funcţionează în baza unor proceduri specifice şi sub stricta reglementare şi autorizare din partea autorităţilor feroviare din domeniu.

„Metrorex va da tot concursul structurilor abilitate ale statului responsabile cu asigurarea protecţiei publice şi va colabora cu acestea pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru creşterea nivelului de siguranţă a călătorilor în spaţiile publice ale staţiilor de metrou“, mai arată compania.

Te-ar putea interesa:

VIDEO Mama criminalei de la metrou a încercat să-şi interneze fiica la psihiatrie în urmă cu două luni: „Ni s-a spus că nu e un pericol“

Tânăra aruncată în faţa metroului putea fi salvată dacă autorităţile reacţionau. „Am sunat la 112 şi m-au trimis pe mine să investighez”

Măsuri urgente după crima de la metrou: Noi sisteme de siguranţă şi camere de supraveghere mai multe

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite