De la Sebastian Ghiţă la Ion Cristoiu. Linii de continuitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmăresc şi eu de câteva zile încoace seria de dezvăluiri pre-înregistrate ale fugarului cu epoleţi Sebastian Ghiţă, difuzate în prime-time de postul proprietate personală România tv.

Acelaşi care preţ de câteva zile nu a scos nici o vorbă despre dispariţia celui ale cărui mesaje le comentează cu nesaţ nu doar angajaţii, cu sau fără carte de muncă, ai Televiziunii apărută, din câte se pare, cu binecuvântarea serviciilor secrete, ci şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

Insul băgat, pesemne, până în gât în seria de malversaţiuni despre care vorbeşte Ghiţă, creatura, ipochimenul care s-a aflat la originea supradimensionării instituţiilor de forţă, în speţă SRI şi DNA, în fruntea cărora a numit ori a presat numirea unor inşi precum Florian Coldea, respectiv Laura Codruţa Kövesi. Astăzi diabolizaţi. Poate şi pentru motivul că, în loc să îi arate veşnică recunoştinţă, au întors armele împotriva ilustrissimei lui persoane de îndată ce a pierdut puterea, arătând cât de gol este individul ce s-a recomandat apărătorul Statului de drept.

Habar nu am dacă Ghiţă spune adevărul ori dezinformează, dacă şi-a luat tălpăşiţa din proprie iniţiativă sau din înalte ordine militare. Sigur sunt exclusiv de faptul că dezvăluirile celui atât de tandru numit la tv de Victor Ciutacu Sebi Ghiţă se impun de urgenţă investigate, cercetate, lămurite şi că este inadmisibilă, nedemocratică şi contra-productivă tăcerea SRI care nu comentează ori a d-nei Kövesi care, la rându-i, s-a cam făcut nevăzută.

Dl. Augustin Lazăr, procurorul general al României, a promis că se va face grabnic lumină în vreme ce noul ministru al Justiţiei a preferat să spună doar că cele afirmate de evadatul Ghiţă nu sunt chiar atât de grave încât să impună demiterea şefei DNA.

Cred că primul interesat în clarificarea, până la ultimul detaliu, a dezvăluirilor lui Ghiţă ar trebui să fie preşedintele României, dl. Klaus Iohannis. Cu atât mai mult cu cât lucrurile întâmplate în vremea în care la Palatul Cotroceni se afla Traian Băsescu sunt în asemenea mod răstălmăcite nu doar de fostul preşedinte, ci îndeosebi de maestrul Ion Cristoiu ca să poată fi folosite în defavoarea d-lui Iohannis şi în serviciul PSD-ALDE. Îndeosebi a penalei sale conduceri, în frunte cu binomul Dragnea - Tăriceanu.

Delirantele, jegoasele, clinicele editoriale postate pe cristoiublog şi apoi preluate de Evenimentul zilei, proprietatea altui penal pe nume Dan Andronic, crescut şi protejat şi azi, probabil nu degeaba de Ion Cristoiu, sunt texte în care falsul Maestru îşi mai exersează o dată abilităţile de manipulator. Dobândite pe vremea când lucra în presa comunistă şi întărite în ultimii 27 de ani, de-a lungul cărora a jucat, la ordin, cartea independenţei.

Talentele de peltic Gică Contra ale lui Ion Cristoiu sunt puse în aceste zile în slujba alianţei PSD-ALDE pe care o prezintă, noapte de noapte, ca fiind îndreptăţită să comite orice fărădelege numai pentru motivul că a câştigat alegerile din 11 decembrie. Şi fiindcă e emanaţia majorităţii.

E clar ca lumina zilei că hiper-activul, bătrânul edec Ion Cristoiu a primit din partea umflaţilor în pene Dragnea şi Tăriceanu sarcina decredibilizării preşedintelui Iohannis, a pregătirii terenului pentru demararea operaţiunilor de suspendare. Şi ca să pară mai credibil, tot în conformitate cu lecţiile manipulării comuniste, Ion Cristoiu mai mimează că i-ar trage de urechi şi pe Dragnea, şi pe Tăriceanu.

Toate aceste fapte se petrec, fără doar şi poate nu întâmplător, în zilele în care dl. Iohannis dă repetate semne că a decis să se opună celor ce vor să îşi aservească în folos propriu instituţiile Statului, scoţându-l de pe orbita democraţiei cu scopul de a-l întoarce în vremea de tristă amintire a regimului Iliescu-Năstase.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite