Dacian Cioloş spune că a aflat că Andrei Baciu este doar rezident abia după ce l-a propus pentru Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ales Dacian Cioloş a declarat, luni, că a aflat că Andrei Baciu este medic rezident abia după ce l-a nominalizat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, moment în care ar fi decis să retragă propunerea.

„Sunt nişte lucruri pe care dânsul (Andrei Baciu - n.r.) din păcate nu mi le-a spus dincolo de calităţi, competenţe şi idei”, a răspuns Dacian Cioloş atunci când a fost întrebat de jurnalişti de ce a retras nominalizarea acestuia ca ministru.

De asemenea, acesta a precizat că problemele „semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez imaginea şi integritatea acestui Guvern”.

Întrebat de jurnalişti dacă dacă retragerea lui Baciu a avut legătură cu Liviu Dragnea, care a declarat că l-a avertizat pe Cioloş că nu va vota Guvernul dacă este menţinut Baciu ca ministru al Sănătăţii, acesta a răspuns: „L-am retras pentru că aşa am decis eu”.

„Colaboratorii mei care urmăresc presa mi-au semnalat acest lucru şi în cinci minute am luat decizia”, a spus Cioloş care a adăugat că  „mi-am asumat propunerea şi îmi asum totodată şi decizia de a-l scoate de pe listă”.

Dragnea: L-am sunat pe Cioloş că îi spun că nu votez noul Guvern dacă Baciu rămâne membru al Cabinetului

Anterior, Liviu Dragnea declarase că l-a sunat duminică pe Dacian Cioloş, solicitându-i să-l retragă din lista de propuneri pe Andrei Baciu, altfel PSD nu va vota Guvernul, apreciind că acesta este un „personaj exotic“, fără experienţă.

„Aseară (duminică - n.r.), după ce am terminat conferinţa de presă, colegii mei mi-au arătat informaţiile legate de acel personaj. L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Cioloş imediat, spunându-i că PSD nu poate lua în calcul votul pozitiv la învestitura Guvernului dacă acel domn rămâne membru al Cabinetului“, a spus Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că, „spre satisfacţia“ sa, Dacian Cioloş l-a înlocuit pe Andrei Baciu cu un „domn respectabil“, pe care social-democraţii îl pot susţine. Liviu Dragnea a spus că propunerea pentru Ministerul Sănătăţii „era ceva de neacceptat"“, în condiţiile în care medicii s-au evidenţiat ca nişte „eroi“ în ultima perioadă şi nu ar fi acceptat nici ei o astfel de propunere. „Cum s-ar fi simţit cu un asemenea personaj exotic în fruntea ministerului?“, a continuat Dragnea.

image

Acesta a precizat că principala problema a fost lipsa de experienţă. „Nu cred că un domn la 27 de ani şi care din câte am înţeles nu avea nici rezidenţiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important. Şi tinerii care au ieşit în stradă au cerut în mod serios un sistem de sănătate mai bun“, a spus Dragnea.

Întrebat dacă decizia a fost luată după ce au apărut în presă pozele cu Andrei Baciu de pe vremea când era model de lenjerie intimă, Dragnea a spus că nu vrea să comenteze astfel de p

robleme, fiecare fiind liber să se îmbrace cum vrea, dar nu într-o instituţie publică. "Ce să spun, că m-au deranjat nişte articole de îmbrăcăminte? Fiecare se machiază şi se rujează şi se peruchează cum crede de cuviinţă, dacă e în lumea lui. Dacă vrea să fie într-o funcţie publică totuşi nu poţi să faci asta. Fug bolnavii din spitale“, a spus Dragnea.

Andrei Baciu, prima propunere pentru Ministerul Sănătăţii

Andrei Baciu, în vârstă de 28 de ani, a fost prima propunere a premierului ales Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. La scurt timp după acest anunţ, în mediul online au circulat mai multe fotografii cu acesta de când era model, inclusiv când a pozat în lenjerie intimă. 

Un alt motiv care ar fi stat la baza schimbării acestuia este faptul că Baciu este încă medic rezident.

Medic ginecolog propus la Ministerul Sănătăţii

image

    

În locul lui Andrei Baciu a fost propus la Ministerul Sănătăţii medicul ginecolog Patriciu Achimaş 


 Cadariu. La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa.

Mai exact, doctorul Achimaş-Cădariu Patriciu este medic primar ginecolog, supraspecializat în ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. Medicul a finalizat un masterat în oncologie la Universitatea Ulm din Germania şi este doctor în ştiinţe medicale, fiind şi cadru didactic la UMF Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite