Curtea Militară de Apel a decis, definitiv, ca medicul militar şpăgar să fie cercetat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgul a fost prins când primea mită 2.000 de euro FOTO Shutterstock
Chirurgul a fost prins când primea mită 2.000 de euro FOTO Shutterstock

Curtea Militară de Apel a decis vineri ca şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, colonelul doctor Iancu Mocanu, să fie cercetat în continuare în stare de libertate. Această decizie este una definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Magistraţii Curţii Miitare de Apel au respins vineri definitiv recursul făcut de procurorii anticorupţie la sentinţa dată, pe 24 septembrie, de Tribunalul Militar Bucureşti.

Pe 24 septembrie, colonelul doctor Iancu Mocanu a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită 2.000 de euro de la un pacient. În urma percheziţiilor, anchetatorii au mai găsit în biroul acestuia peste 14.000 de lei, aranjaţi în mai multe plicuri care se aflau în borseta medicului.

În referatul prin care cereau arestarea renumitului chirurg, procurorii explicau că acesta a programat pentru o intervenţie chirurgicală un bărbat diagnosticat cu o afecţiune cardiacă gravă, refuzat în repetate rânduri de medici din mai multe unităţi sanitare abia după ce s-a asigurat că va primi 2.000 de euro. 

În timpul flagrantului, anchetatorii au găsit asupra medicului suma de 2.000 de euro, despre care acesta a menţionat că sunt o „atenţie” primită în urma unei operaţii. 

De asemenea, acesta a precizat că această sumă urma să fie „împărţită” între membrii echipei care au participat la operaţie, declarând că anestezistul trebuia să primească 500 de euro, mâna a doua a medicului şef primea 300 de euro, 200 de euro pentru cel care se ocupa de perfuzie, iar suma de 1.000 de euro îi revenea a acestuia, medicului Mocanu. 

Ulterior, la percheziţiile făcute în biroul chirurgului, anchetatorii au mai descoperit „în dulapul din spatele biroului o borsetă din piele neagră în care erau trei plicuri cu bani, despre care Mocanu a spus că i-a primit ca atenţii din partea aparţinătorilor bolnavilor pe care i-a operat în cursul ultimelor 30 de zile”. În interiorul borsetei se aflau peste 14.000 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite