Ambasadorul Cristian Istrate, rănit într-un accident rutier, a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristian istrate FOTO mediafax

Şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, rănit într-un accident produs la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Sibiu, a fost transferat în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit medicului Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie 2 de la Floreasca, pacientul a fost adus de la Spitalul Judeţean Sibiu şi internat la terapie intensivă, în stare stabilă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, declara că şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a ieşit de la Terapie Intensivă.

„Starea de sănătate a pacientului este bună. A ieşit de la terapie intensivă şi a fost mutat în Secţia Chirurgie. Acesta a fost operat pentru ruptură de splină şi hemotorax, având şi mai multe coaste rupte. Pacientul este în continuare sub supraveghere”, a spus Todăriţă.

Potrivit acestuia, fiul cel mic al ambadasorului este în continuare internat în Secţia Neurochirurgie, starea sa fiind stabilă.

Sursa citată a mai precizat că, la acel moment, medicii nu luau în calcul externarea celor doi pacienţi.

Istrate, implicat într-un accident pe DN1

Şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, în 14 iulie, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi de cei doi fii, a fost lovită de alt autoturism.

Astfel, maşina în care se aflau ambasadorul şi familia sa, înmatriculată în Austria, a fost lovită de un autoturism condus de o femeie de 28 de ani, care a vrut să depăşească neregulamentar un TIR.

În urma impactului, toate cele cinci persoane din cele două maşini au fost rănite. Cristian Istrate, soţia şi fiul său cel mare, în vârstă de 23 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş. Ulterior, fiul cel mare al diplomatului, rănit grav în accident, a murit la spital.

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele femeii de 28 de ani care a provocat accidentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite