Corina Creţu: Investiţii de 300 de milioane de euro din fonduri europene şi modernizarea sistemului de urgenţă 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu/ Foto: EPA
Corina Creţu/ Foto: EPA

Corina Creţu, Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, a anunţat într-o postare pe Facebook că mâine vor fi semnate contracte de investiţii din fondurile europene în valoare de 300 de milioane de euro şi că va discuta cu oficialii guvernului accelerarea modernizării sistemului de urgenţă 112.

Oficialul român a afirmat că mâine urmează să fie semnate mai multe contracte de investiţii în prezenţa ministrului Fondurilor Europe şi a premierului Mihai Tudose. „Mâine va fi o zi importantă. În calitatea mea de Comisar European pentru Dezvoltare Regională, sunt bucuroasă că voi avea ocazia de a semna contracte de investiţii în România de aproape 300 milioane euro, împreună cu Ministrul Marius Nica, în prezenţa Premierului Mihai Tudose, dar şi că voi vedea recentele echipamente achiziţionate cu ajutorul fondurilor europene, pentru intervenţii în cazurile de urgenţă”, a afirmat Corina Creţu.

Aceasta a afirmat şi că doreşte să discute modul în care poate fi accelerată modernizarea sistemului de urgenţă 112, în special având în vedere evenimentele petrecute zilele acestea la metroul bucureştean

„Un subiect important, mai ales în contextul tragicelor evenimente petrecute la metrou în ultimele zile, pe care îl voi discuta cu dna. Ministru Carmen Dan şi cu dl. Secretar de Stat Raed Arafat, se va referi la modul în care putem accelera proiectul de modernizare a sistemului de apeluri de urgenţă 112, în curs de elaborare printr-un Parteneriat între Guvernul României şi Comisia Europeană. Acestea sunt proiecte concrete, care sper să îmbunătăţească cât mai curând calitatea vieţii oamenilor, fie că vorbim de protecţie socială, drumuri judeţene sau reţele de apă-canalizare. Voi reveni cu amănunte pe parcursul vizitei”, şi-a încheiat mesajul Comisarul român.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite