Ciclonul Pam a lovit violent Republica Vanuatu. 44 de morţi până la această oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ciclon tropical de categoria a cincea a lovit Republica Vanuatu în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează The Guardian. Naţiunile unite au raportat peste 40 de morţi până la această oră.

UPDATE 05:40 Crucea Roşie Australia a anunţat pe twitter că „nevoia de ajutor umanitar va fi enormă. Multe persoane şi-au pierdut casele. Adăpostul, mâncarea şi apa sunt prioritare.”

Un ciclon tropical devastator a lovit insula din Sudul Pacificului şi a lăsat în urmă zeci de morţi şi pagube materiale însemnate. Liniile de telecomunicaţii au fost şi ele distruse în cea mai mare parte a regiunii şi serviciile de prim-ajutor anunţă că un tablou complet asupra pagubelor produse de ciclonul Pam va putea fi creionat peste alte câteva ore.

Ofiţerul Naţiunilor Unite care coordonează segmentul umanitar a declarat sâmbătă dimineaţă că 44 de persoane au murit, dar acesta nu este numărul final al victimelor.

Furtuna a traversat principala insulă a grupului insular în care locuiesc, în total, 98 000 de persoane. Biroul Meteorologic al Republicii Vanuatu, care a monitorizat furtuna, a declarat că au fost afectate mai multe părţi ale regiunii. Ciclonul şi/a schimbat direcţia în ultimul moment şi a lovit capitala Port Vila mai puternic decât se aşteptau autorităţile.

Reţelele de curent electric au fost distruse în mare parte a Republicii, liniile de comunicaţii au fost tăiate, iar Serviciul Meteorologic al Vanuatu a anunţat vânturi foarte puternice, ploi torenţiale şi inundaţii pe tot cursul zilei de sâmbătă. 

Agenţia Salvaţi Copiii şi-a făcut publică disponibilitatea pentru un ajutor umanitar, în timp ce Crucea Roşie a fost deja solicitată să ofere mâncare, medicamente şi adăpost pentru populaţia insulei. 

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite