FOTO Sute de ciclişti şi motociclişti au ieşit în stradă pentru poliţistul de la Rutieră care a murit însoţind coloana oficială a lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fotografie a poliţistului Bogdan Gigina, alături de mai multe candele aprinse în memoria sa, în locul unde a murit marţi noapte / Foto Mediafax
O fotografie a poliţistului Bogdan Gigina, alături de mai multe candele aprinse în memoria sa, în locul unde a murit marţi noapte / Foto Mediafax

Accidentul grav de marţi seară, în care un motociclist de la Poliţia Rutieră şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla în fruntea coloanei ce-l însoţea pe ministrul de Interne Gabriel Oprea, a scos, sâmbătă, oamenii în stradă. Primii care au tras un semnal de alarmă au fost motocicliştii, dar şi bicicliştii.

UPDATE În jur de 500 de motocilişti au mers să aprindă lumânări în apropierea locului unde a murit poliţistul Bogdan Gigină, potrivit Digi 24.

UPDATE Motocicliştii, fie ei din Brigada Rutieră, fie simpli pasionaţi de vehiculul cu două roţi, au aprins lumânări pe trotuar, lângă un stâlp aflat în apropierea groii în care a căzut Bogdan Gigină, poliţitul care se afla în fruntea coloanei ce-l însoţea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Motocicliştii au petrecut doar câteva zeci de minute în locul în care au aprins lumânări.

UPDATE Aproximativ 250-300 de motociclisti adunaţi, iniţial, în faţa Academiei Militare au plecat spre Ştirbei Vodă, în coloana organizată cu două motociclete pe bandă, potrivit HotNews.ro. Motocicliştii sunt flancaţi de motociclete ale Brigăzii Rutiere, agentii de poliţie având lipite pe vehicule fotografii cu Bogdan Gigină.

UPDATE Aproximativ 100 de biciclişti au participat, sâmbătă, la o acţiune prin care au dorit să aducă un ultim omagiu lui Bogdan Gigină.

Bicicliştii s-au întâlnit la rondul din Parcul Izvor, după care au mers la locul accidentului, de pe strada Ştirbei Vodă, unde au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere.

Coloana s-a îndreptat apoi spre sediul Ministerul de Interne, marşul terminându-se la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, în ambele locaţii fiind aprinse lumânări, potrivit Agerpres.

"Nu urmărim ceva anume. Deocamdată, timpul fiind scurt, sincer, eu mă aşteptam ca un general care are tot timpul cuvântul 'onoare' în gură şi spune că nu lasă pe nimeni în urmă, să-şi de-a demisia. Nu şi-a dat-o. Astăzi am vrut, într-un fel, să fim alături de Poliţie. Noi le înţelegem problemele. Ştim că e o instituţie militarizată, care nu poate lua atitudine la fel ca societatea civilă. Deocamdată e un prim avertisment. Ieşim în stradă pentru a fi alături de Poliţie, dar intenţionăm să continuăm protestele, pentru că încă nu am început'', a declarat, pentru AGERPRES, Marian Ivan, reprezentant al Asociaţiei OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România).
 

Membrii cluburilor moto din România vor aprinde lumânări, sâmbătă seara, în memoria poliţistului Bogdan Gigină.

”Evenimentele nefericite nu pot lăsa o întreagă comunitate fără reacţie. Astfel, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania ţine să transmită condoleanţe familiei poliţistului Bogdan Gigina.
Totodată, Comunitatea Cluburilor Moto anunţă organizarea unei acţiuni comemorative, sâmbătă, pe 24 octombrie, la ora 19, pe bulevardul Ştirbey Vodă la locul accidentului. Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului şi motociclistului Bogdan Gigină. Motocicliştii vor aprinde lumânări şi vor ţine un moment de reculegere preţ de 10 minute, apoi se vor retrage în linişte”, se precizează într-un comunicat al Comunităţii Cluburilor Moto din România, citat de pemotoare.ro.

La întâlnire poate participa orice motociclist, singura condiţie fiind respectarea regulamentul făcut de organizatorii manifestării.

Pentru a nu blca circulaţia pe bulevardul Ştirbei Voda, motocicliştii vor parca “în spic” – cu roata spate la bordură. Candelele se vor aprinde în locul gropii (acoperită ulterior) – în care şi-a găsit sfârşitul poliţistul Bogdan Gigină. Fiecare participant va purta pe braţ o banderolă albă.

Organizatorii atrag atenţia că actiunea nu este un protest, ci o acţiune comemorativă, astfel că nu sunt acceptate turarea motoarelor şi scandările.

Bicicliştii comemorează victima traficului şi a politicienilor

Şi bicicliştii se mobilizează în memoria poliţistului mort în accident. Sâmbătă, între orele 14.00 şi 17.00, bicliştii vor aduce un ultim omagiu lui Bogdan Gigină.

”Am decis să organizăm o acţiune prin care să-i aducem un ultim omagiu lui Bogdan Cosmin Gigină. Vom merge să aprindem o lumânare pe Str. Ştirbei Vodă, la locul accidentului (unde acesta a şi decedat) şi vom păstra un moment de reculegere. Apoi vom merge la Brigada Rutieră a Capitalei şi la Ministerul de Interne cu o lumânare. Dorim să transmite astfel un mesaj, avem nevoie de o poliţie independentă politic, care să fie în slujba cetăţenilor indiferent de statutul lor”, se arată într-un mesaj al organizatorilor, postat pe Facebook.

Locul de întâlnire va fi rondul din Parcul Izvor. Bicicliştii se vor aduna la ora 14.00, urmând ca la ora 14.30 să plece pe traseu (Parcul Izvor – Splaiul Dâmboviţei – Str. Ştirbei Vodă – Piaţa Revoluţiei – Universitate – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Hristo Botev – Str. Logofătul Udrişte).

”Acţiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, aşadar, rugăm participanţii să se comporte adecvat”, se mai precizează în mesaj.

”NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” este titlul evenimentului de pe Facebook, prin care bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi duminică, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, pentru a cere demisia ministrului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite