Carantină prelungită pentru localitatea Popeşti-Leordeni din Ilfov. 1 Decembrie, Tunari şi Glina scapă de restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pana vineri pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 26 de comune şi oraşe Foto: Poliţia Română
Pana vineri pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 26 de comune şi oraşe Foto: Poliţia Română

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 7 zile pentru oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni, începând de vineri seara, de la ora 22.00. Au fost adoptate şi trei hotărâri privind încetarea măsurilor de carantină zonală pentru comunele 1 Decembrie, Tunari şi Glina.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 100 din 16.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, a transmis Prefectura Judeţului Ilfov.

Sursa citată a precizat că şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Şefului DSU nr. 7018 din 16.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, începând cu data de 16.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 23.04.2021 ora 22:00.

De asemenea, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală, începând de vineri, ora 22,00, pentru:

  • comuna 1 Decembrie,
  • comuna Tunari, cu satele aparţinătoare Tunari şi Dimieni,
  • comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache

Potrivit ultimei raportări în oraşul Popeşti-Leordeni incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este de 7,12  la mie, în comuna 1 Decembrie de 4,41 la mie, în comuna Tunari de 3,50 la mie, iar în comuna Glina de  3,48 la mie.

Până astăzi pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 26 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite