Băsescu atacă Germania pe tema corupţiei: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu reproşează Germaniei că, prin vocea ambasadorului de la Bucureşti, salută arestările preventive din România bazate pe suspiciuni de corupţie, în vreme ce în „Germania n-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen şi la autoritatea de stat care au înşelat consumatorii“.

"La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor", a scris, sâmbătă, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul preşedinte scrie că este unul dintre care cred şi au crezut în "acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei", dar se întreabă retoric dacă amabasadorul Germaniei ar invoca drepturile omului în cazul arestării preventive.

"Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?", scrie Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite