Criză în Justiţie. Augustin Lazăr, după anunţul lui Toader: Să vină şi să spună bărbăteşte ce probleme sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după ce a venit astăzi la Parchetul General şi a purtat discuţii cu procuroarea Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România.

Tudorel Toader a anunţat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanşa procedura de numire a unui nou procuror general. El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie şi, astfel, la acel moment noul procuror să poată prelua funcţia. 

În acest context, procurorul general al României a ieşit la declaraţii şi l-a criticat pe ministrul Justiţiei. El i-a reproşat lui Toader că a venit în Ministerul Public şi a vorbit cu un procuror care are „probleme de reprezentativitate”, arată digi24.ro.

„Să vină la conducătorul instituţiei şi să-i spună bărbăteşte ce probleme sunt. Domnia sa a venit la mine în instituţie. Cum să mă convoace?”, a spus Augustin Lazăr.

„Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizii conform legii şi de a reprezenta Ministerul Public este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate”, a adăugat procurorul general.

Augustin Lazăr a reiterat faptul că Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România, are „probleme de reprezentativitate” şi a denunţat „combinaţii obscure” în contextul în care, luni, procurorul Bogdan Gabor şi-a anunţat demisia din calitatea de presedinte, membru în Consiliul Director şi membru al Asociaţiei Procurorilor din Romania (APR). Motivul demisiei sale a fost „nestatutară” a procurorului Elena Iordache în şedinţa CSM din 19 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite