Atenţie, şoferi! Peste 10.000 de poliţişti şi 300 de radare vor fi cu ochii pe vitezomani în minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste10.000 de poliţişti de la toate structurile vor fi mobilizaţi pentru vacanţa de 1 Mai  Foto Adevărul
Peste10.000 de poliţişti de la toate structurile vor fi mobilizaţi pentru vacanţa de 1 Mai  Foto Adevărul

În minivacanţa de 1 mai, aproximativ 11.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi în trafic pentru a preveni eventualele incidente. Dintre aceştia 7120 vor fi de la ordine publică, 1554 de la structurile de poliţie rutieră, dar şi 1939 de la transporturi, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor.

„În această perioadă, în 104 de locuri din 28 de judeţe sunt anunţate manifestări cultural – artistice şi sportive, la care se estimează participarea unui număr de aproximativ 140.000 de persoane“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Atenţie, şoferi! - Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Astfel, efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe 394 de tronsoane de drumuri naţionale şi vor utiliza, în medie, zilnic, 700 de mijloace auto cu 300 de aparate radar.

La rândul lor, structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, pe 305 trenuri de călători (cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral), precum şi în 297 de staţii şi triaje de cale ferată.

Totodată, 37 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de poliţişti.

În plus, efectivele de poliţie transporturi vor patrula în 14 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 27 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite