Peste 190 de persoane, dispărute sau căutate pentru executarea pedepsei cu închisoarea, prinse în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe numele a şase dintre persoanele prinse erau emise mandate europene de arestare FOTO Adevărul
Pe numele a şase dintre persoanele prinse erau emise mandate europene de arestare FOTO Adevărul

În ultima săptămână, poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Română (IGPR) au prins peste 190 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate de reţinere.

În perioada 19-24 aprilie, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, au descoperit 197 de persoane, dintre care 105 erau semnalate ca fiind dispărute, 66 fiind minori. 

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni. 

De asemenea, poliţiştii au depistat 92 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 74 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 11 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele a şase persoane erau emise mandate europene de arestare, iar o persoană avea sentinţă penală de internare într-o unitate spitalicească.

Urmăriţi depistaţi 

Pe 19 aprilie, poliţiştii au prins un bărbat de de 23 ani din Constanţa, care voia să scape de executarea unei şapte ani şi şase luni închisoare pentru tentativă la omor calificat, conducere fără permis şi ultraj. El a fost dus în arestul poliţiei din Constanţa.

Tot pe 19 aprilie, un alt bărbat, de 21 ani, din Lumina, judeţul Constanţa, care a primit o pedeapsă de şapte ani şi şase luni închisoare pentru tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, a fost prins de poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa şi încarcerat. 

Un bărbat de 37 ani din Sălaj, care voia să scape de executarea unei pedepse de şapte ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la data de 19 aprilie a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale şi încarcerat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite